avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa fac plangere la procuror impotriva inceperii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa fac plangere la procuror impotriva inceperii urmaririi penale, art. 336?

POT în temeiul art. 336 C.pr.pen., sa ma adresez procurorului cu
PLÂNGERE ÎMPOTRIVA MĂSURILOR ŞI ACTELOR DE URMĂRIRE PENALĂ
În fapt, prin citatia din 16.10.2017 am fost chemat la Politia Municipiului Pitesti, in ziua de 20.10.2017. Înteleg sa atac actul emis de catre organui de urmărire penală, prin care s-a dispus asupra măsurilor și actelor de urmărire penală potrivit art. 305 alin. (3) C.pr.pen.
Întrucat prin măsura dispusă, actele de urmărire penală mi-au adus o vătămare intereselor legitime
Organul de cercetare penala a dispus o masura nelegala si netemeinica, intrucat nu sunt indeplinite cond. prev. art. 305 alin. (3) C.pr.pen, neexistand nicio dovada ca as fi savarsit vreo infractiune (art. 16 alin. 1 lit. c), din datele şi probele existente în cauză nu rezultă indicii rezonabile că as fi săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală.
De asemenea, mi-a fost incalcat dreptul la aparare, iar organul de cercetare penala si-a nesocotit rolul activ de a dispune administrarea de probe, precum sa ma audieze in calitate de martor, sau sa solicite precizari persoanei vatamate (art. 97 alin. 2 pct a si b) daca s-a simtit la vreun moment dat amenintata de catre mine; cu incalcarea asadar a prev. art. 306 alin. (3).
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 20:15, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face plangere, precizati si vatamarea adusa.
Multumesc pt raspuns!
Dar ce vatamare pot invoca?
Simplul fapt de a fi invinuit nu vad cum pot justifica ca imi aduce vatamare? Altfel decat cel mult in planul confortului psihologic:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum invoc nulitatea ordonantei de clasare? aidu aidu Formulez contestatie impotriva ordonantei de clasare... una dintre critici este de legalitate, si anume invoc nulitatea acesteia pe mai multe temeiuri: 1. ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva soluţiei de clasare Daniela Gratiela Daniela Gratiela buna seara, am instrumentat un DP la care am propus si procurorul de caz a dispus TAO (trimiterea catre alt organ). Dupa un an faptuitorul inregistreaza o ... (vezi toată discuția)
Exista termen limita pentru inceperea urmaririi penale? alexvn32 alexvn32 Buna ziua, am un prieten care a fost citat ca si faptuitor in incalcarea prevederilor articolului 360 din codul penal, citatia a fost emisa pe data de 6 iunie ... (vezi toată discuția)