avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare credit \"prima casa\" de catre codebitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare credit "prima casa" de catre codebitor

Buna ziua
As dori sa stiu care ar fi forma de preluarea a unui credit "prima casa", de la fiica mea. Mentionez ca in 12 dec. 2017 se implinesc cinci ani, iar aceasta intentioneaza sa vanda apartamentul (numai ea fiind proprietar in actul de vanzare-cumparare). Avand in vedere ca numai eu am facut toate cheltuielile in ce priveste acest imprumut, as dori sa preiau de la ea, legal dreptul de proprietate (prin donatie, de exempu), fara sa fac demersurile de vanzare-cumparare, sa preiau creditul, in conditiile schimbarii dobanzii, fara sa mai fac din nou evaluarea ap. pt. ca e deja facuta si banca are tot ce i-ar trebui, ca date, de la mine.
Am avut o discutie cu dna. dir. a bancii - eu vroiam sa stiu ce agreeaza banca, astfel incat sa se accepte cererea mea - dar nu a stiut sa-mi dea un raspuns.
Cu multumiri, Steluta State
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
aspasia state, utilizator
Cel mai recent răspuns: aspasia state , utilizator 12:15, 24 Octombrie 2017
Daca imobilul nu este achitat integral (si asa reiese din mesajul dvs) atunci tehnic ar fi posibil de gasit un mecanism juridic, asa incat, cu acceptul bancii, sa preluati imobilul (eventual prin donatie) si datoria catre banca prin una sau alta dintre urmatoarele modalitati, respectiv preluarea de datorie cu consimtamantul creditorului, cesiunea contractului cu consimtamantul creditorului, novatia prin schimbare de debitor, in toate cazurile banca trebuie sa accepte, iar dvs trebuie sa indepliniti conditiile initiale cerute pentru creditarea cu "prima casa". Restul sunt amanunte pe care le solutionati cu banca si cu notarul.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie prima casa CarmenSan CarmenSan Buna ziua! Acum 5 ani jumatate am achizionat cu logodnicul meu un apartament, accesand programul Prima Casa, el fiind titular, iar eu, co-platitor. La ... (vezi toată discuția)
Cedare, donare credit tarentut tarentut in anul 2007 am \\"luat\\" un credit de nevoi personale si acum sant in imposibilitatea de plata exista vreun demers legal sa cedez \'donez vand etc. creditul ... (vezi toată discuția)
Donatie/mostenire prima casa kbi kbi Buna ziua, intentionez sa achizitionez un apartament prin programul Prima casa. Am inteles ca apartamentele dobandite prin donatie/mostenire nu pot fi ... (vezi toată discuția)