Doresc sa achizitionez un apart prin programul "Prima Casa " dar vanzatorul solicita un avans mai mare , ce modalitate juridica pot gasi pentru ca in orice eventualitate sa nu pierd acest avans ( ex sa gaseasca alt client care sa achite integral in timp ce eu astept raspunsul de la banca sau fondul de garantare ) ?!
Puteti sa faceti un antecontract de vanzare-cumparare la notariat prin care partile se obliga reciproc sa vanda, respectiv cumpere imobilul, se stabileste pretul vanzarii, avansul care se da, termenul la care urmeaza sa se incheie contractul, precum si clauze precum obligatia vanzatorului de a nu instraina inobilul catre o alta persoana si ce se intampla in cazul in care una dintre parti nu poate sau nu vrea sa-si respecte obligatiile asumate
Asa cum am spus si in alte posturi, mare atentie la acest program Din cunostintele mele este blocat datorita fondului de garantare si este posibil sa nu puteti incheia in termen contractul de vanzare din culpa dvs, astfel ca puteti pierde avansul.
Acum maxim o luna, daca nu ma inseala memoria, premierul s-a intalnit cu reprezentantii fondului de garantare pentru a lamuri situatia, dar nu stiu cum s-a rezolvat.
Am citit pe forumurile de imobiliare despre cazurile celor care au incheiat un antecontract de v-c, au achitat avansul si apoi, dupa cateva saptamani, au aflat ca nu li s-a aprobat creditul.
Promitentul-vanzator a retinut avansul, asa cum era stipulat in antecontract.Iar promitentul-cumparator a ramas cu pierderea.
In cazul in care va hotarati sa faceti un antecontract, si daca vanzatorul este de acord, cred ca se poate stipula o clauza in sensul ca daca nu se aproba creditul nu sunteti in culpa, ca sa nu pierdeti avansul. Sau va puteti intelege cu vanzatorul, daca este de buna credinta, sa ii dati avans o suma mai mica.