avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime de la itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime de la itm

Am lucrat intre (1997-2005) la o societate si din pacate mi a ars carnetul de munca dar cei de la itm mi a eliberat o adeverință pentru aceasta perioada cu specificația ca firma nu face dovada platii: fondului accidente, asigurări sociale , etc.
Cei de la departamentul HR nu vor sa imj treaca la vechime aceasta perioada pentru că nu s a plătit dările către stat.
Ce trebuie sa fac ? E corect ce imi spun cei de la HR?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 21 Octombrie 2017
Potrivit art.16 alin.5 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Pe cale de interpretare, activitatea desfasurata in baza unui c.i.m. constituie vechime in munca , indiferent daca s-au platit sau nu contributiile sociale.
Multumesc! Dar ce pot argumenta celor de la HR ca sa imi considere si aceasta perioada vechime în muncă. Au spus că asa pot sa vin cu 10 adeverințe emise de o firmă care nici macar nu exista si sa spun ca eu am lucrat.
Argumentul dvs. este textul de lege de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vechime in munca sau nu Problema este urmatoarea.Fostul meu angajator nu si-a dat prea mult interes pt. a-mi face rost de Carte de munca(formular), iar la plecarea din firma mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ancado ancado buna ziua, lucrez la o societate, iar printre alte atributii am si pe acelea de HR. imi solicita un fost angajat (1997-1998) o adeverinta de vechime pt. ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii rus_andre2007 rus_andre2007 Am lucrat la o firma cunoscuta 1 an si 2 luni, dupa care am fost obligata sa-mi semnez demisia.Doresc sa aflu cum as putea sa intru in posesia unei carti de ... (vezi toată discuția)