avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa 18ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa 18ani

Buna ziua am o intrebare fiul sotului meu mai poate primi pensie alimentara de la mama lui daca a implinit 18 ani? Si daca da va rog sa mi spuneti cum se procedează! Mentionez ca sta la tatal lui a fost dat lui deoarece mama lor ( 2 copii) a renuntat la ei si urmeaza cursurile liceului la zi ! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 21 Octombrie 2017
Va trebui sa ceara el, copilul , in instanta , daca nu se intelege cu mama sa ii plateasca de bunavoie.
O actioneaza in judecata, cere sa se stabileasca pensie in raport de 1/6 din venitul ei net , ataseaza dovada ca e elev si adeverinta de la anaf ca nu are venituri, copie dupa buletin si vechea hotarare. Cererea se intemeiaza in drept pe art 499 (3)


Art. 499
Obligaţia de întreţinere

(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara major CeviucM CeviucM Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Sotul unei cunostiinte are 2 copii din 2 relatii anterioare, unul de 21 ani si unul de 18 ani. Din casatoria ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in caz de divort orgsa1 orgsa1 In cazul in care este vorba de doi copii care vor ramane cu mama, unul de 10 si unul de 22 student pana la 26 de ani, tatal va fi nevoit sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani Ellyn Ellyn Buna ziua! Sunt elev in clasa xl-a ,am 18 ani,iar dupa terminarea liceului vreau sa urmez cursurile unei scoli postliceale particulare,mai primesc pensie ... (vezi toată discuția)