avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O pot da în judecată pe amanta soțului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O pot da în judecată pe amanta soțului?

Buna ziua,
Pot da in judecata amanta sotului pt ca mi -a stricat casnicia, iar mai noi ma si hartuie cu tot felul de mesaje?
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 11:35, 27 Octombrie 2017
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Dumneavoastra o puteti da in judecata pentru ce doriti. Chestiunea in discutie este data de succesul actiunii. Din nefericire, nu vad o sansa de reusita pentru divortul provocat si nici hartuirea prin mesaje.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
@andrei17 are dreptate.
inafara de faptul ca o astfel de actiune nu are nici un temei juridic ceea ce ma mira este dorinta de a da in judecata o persoana care nu are nici o obligatie fata de d-voastra (amanta) pentru a pastra o relatie cu o persoana (sotul) care avea obligatia fundamentala de fidelitate dar a incalcat-o grosolan.
Presupunand ca de maine se schimba legea si va da dreptul sa-i interziceti amantei sa va mai vada sotul cat credeti ca va dura pana la urmatoarea amanta? Nu trebuie sa raspundeti, doar ganditi-va la asta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa analizati de ce sotului ii trebuie si o relatie extraconjugala. Ce obligatii sentimentale nu ia-ti putut oferi sau ii oferiti neindestulator(poate vina va apartine). Aceasta analiza trebuie facuta si in cazul in care femeia are o relatie extraconjugala. Dupa o asemenea analiza, puteti decide ce ve-ti face in continuare: divortati sau remediati situatia.
Motiv legal de ,,stricat" casnicia nu exista. Si daca stati putin si ganditi la rece veti constata ca o casnicie nu se strica din afara, ci dinauntru. E mai simplu sa dati vina pe amanta, sunteti suparata si tulburata, e de inteles. Daca dumneavoastra credeti ca merita sa va salvati casnicia, nu cu amanta trebuie sa discutati ci cu sotul. El este cel care doreste sau nu sa va pastrati casnicia, nu amanta. Fara suparare, eu chiar va sfatuiesc sa va ganditi bine daca merita luptat pentru o asemenea casnicie. Daca e sa ne luam dupa ce spun psihologii, foarte rar cine inseala, inseala o singura data si gata, mai ales daca a fost iertat.
Nu va puteti folosi de hartuirea asta? Ati divortat deja? Va mai contacteaza?

Alte discuții în legătură

Hartuire amanta sotului Ramoon Ramoon Buna ziua, Nu am stiut unde sa postez subiectul, asa ca rog unul din admini sa-l mute daca nu e topicul corect. Sa va postesc in mare: sotul meu are o rel ... (vezi toată discuția)
Dacă am probe care dovedesc infidelitatea soțului meu, ,,amanta“ ar putea fi chemată în judecată pentru despăgubiri? Bbbc Bbbc Daca am probe care dovedesc infidelitatea sotului meu , “ amanta “ ar putea fi chemata in judecata .. sa plateasca despagubiri ? (vezi toată discuția)
Ma pot adresa cu plangere la politie pentru adulter ? Ana_86 Ana_86 am inteles ca adulterul nu mai este incriminat , minunat ,dar e corect ?! am auzit ca politia nu se mai ocupa de asa ceva ... trebuie sa ma adresez instantei ... (vezi toată discuția)