Buna ziua,am si eu o poveste cam lunga...In urma cu 27 de ani,mama mea a avut o reletie cu un barbat,ea avand 18 ani si el 19-20 ani...Se cunosteau,au stat casa langa casa,el pleca in armata si venea in permis din armata la parintii lui si atunci m.au conceput pe mine.Dupa ce mama mea a aflat ca a ramas insarcinata evident i.a spus lui si parintilor,iar el a negat ca fiind eu copilul lui,parintii lui la fel si s.au despartit,mama mea a plecat de.acolo de unde statea si s.a angajat la un centru de plasament unde am si stat cu ea acolo timp de 2 ani,dupa care si.a cautat gazda si ne.am mutat,ea ramanand tot acolo angajata timp de 15 ani!Tatal meu de atunci de cand m.am nascut nu a mai dat niciun semn sa se intereseze de mine pana in prezent...Acum cateva luni,eu am intrebat.o pe mama mea insistenta cum il cheama,unde sta etc si am aflat...evident am inceput cautarile si intr.un final l.am gasit acum 1 sapt,el avand familie acum si am reusit sa vb cu matusa mea,i.am explicat totul ce aflasem de la mama mea si matusa mea la randul ei i.a spus tatalui meu,iar el nu a vrut sa recunoasca,desii totul era adevarat,da era socant sa aflii dupa 27 de ani ca te.a gasit copilul pe care tu l.ai respins!Vreau sa precizez ca nu vreau nimic de la el decat sa.i demonstrez ca nu l.a mintit mama mea cu nimic in legatura cu mine ca eu sunt copilul lui! INTREBAREA MEA ESTE: Ce pot sa fac sa.i arat ca el este tatal meu biologic daca nu vrea sa vorbeasca sau sa fim fata.n fata?Ce metode?
Știți că metoda prin care poate fi demonstrată paternitatea este testul ADN. Însă este puțin probabil ca tatăl dvs. să fie dispus la o asemenea testare, iar asta pentru că, fie nu este interesat, fie, având familie acum nu dorește complicații. Transmiteți-i în continuare că nu doriți ceva în plan material de la el, ci doar să îl vedeți și să vorbiți uneori. Îi puteți trimite niște fotografii chiar. Doar că nu vă faceți prea mari speranțe, întrucât, dacă el a negat încă de la început paternitatea, deși știa bine că, având o legătură intimă cu mama dvs. ar fi putut fi posibil să fie el tatăl, acum, după atâția ani, poate fi și mai vehement în negarea paternității. Practic el nu a dorit nici atunci să își asume vreo responsabilitate. Mama dvs. ar fi avut la dispoziție unele mijloace legale pentru a se recunoaște patarnitatea. Aceleași mijoace legale le-ați avea și dvs. la dispoziție, dacă ați insista, însă , cum scopul dvs. nu este acela de a vă moșteni tatăl biologic și a beneficia de drepturile dvs. legale, ci doar să deschideți un culoar de comunicare, puteți doar să încercați în continuare să îl determinați să vrea să vă cunoască. Dacă nu veți reuși, va fi pentru că, uneori , în viață, suntem nevoiți să acceptăm realitatea, chiar dacă nu ne place și chiar ne doare.
Va multumesc pentru raspuns.Am mai trimis mesaje si mi.a raspuns,a zis ca v.a stabili o zii in care sa ne intalnim si sa vorbim.Cred ca v.a fii de.acord sa faca testul ADN ca sa nu mai existe indoiala.Va multumesc
Daca tatal prezumtiv nu este de acord cu recoltarea probelor pentru testare puteti face testul matusa paterna/nepot. Daca testarea genetica matusa /nepot este pozitiva este demonstrat ca este tatal d voastra biologic. Pe internet gasiti mai multe clinici unde puteti face testarea rudeniei.
Puteti formula acțiune în instanța privind stabilirea paternității față de tatăl dvs. Dreptul la acţiunea în stabilirea paternităţii nu se prescrie în timpul vieţii copilului. Prin urmare, puteți formula oricând acțiunea. În cadrul dosarului tatăl va fi obligat să se prezinte la testul ADN.
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitatea
Ruxandra23
Daca o dau in judecata pe fosta mea sotie pentru testul de paternitate...deoarece cred ca fata pe care se presupune ca e cu mine are 4 ani...si e pe numele ... (vezi toată discuția)