avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE

Buna ziua
Sotul meu detine 1/2 dintr-o casa construita in 2009. Din anul 2010 suntem impreuna si avem o fetita nascuta in 22.11.2011. Din casatoria lui anterioara el are un fiu major. Am aflat de curand ca in anul 2013 mai exact 20.02.2013 si-a donat fiului partea de 1/2 cu drept de uzufruct viager declarand in acte ca nu are alti copii cand de fapt avea impreuna cu mine fetita care la aceea vreme avea un an si doua luni. Spuneti-mi daca se poate face ceva impotriva acestui act de donatie pentru a beneficia si fetita de acest bun. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eda_68 , utilizator 19:18, 22 Octombrie 2017
Da, se poate face ceva impotriva acelui act, dupa moartea sotului donator, se va puta ataca donatia daca s-a incalcat rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari, de exemplu a descendentilor, cati vor fi ei pana atunci.
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de mostenire Nakiafaszagyerek Nakiafaszagyerek Buna ziua! Am o problema mai complicata... Tatal meu a divortat de la mama la inceputul anilor 80. si s-a recasatorit cu o alta femeie cu care are si un ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren pe numele mamei sori67 sori67 Vreau sa cumpar un teren si apoi sa construiesc o casa, dar as vrea sa -l cumpar pe numele mamei.Nu stiu ce contract pot face cu ea pentru a putea sa stam in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)