avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de depunere a motivelor de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de depunere a motivelor de apel

Am o sentinta cu executare, cu apel in 10 zile de la comunicare. Cum trebuie sa procedez? Pot sa fac apel fără să depun motivele, iar pentru acestea care este termenul limita?
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:05, 23 Octombrie 2017
Declarati apelul in termen fara sa depuneti motivele, iar ulterior fie le depuneti separat pana la primul termen, fie nu le depuneti deloc si atunci apelul se va judeca pe baza probelor de la dosar. Insa, bineinteles ca ideal este sa motivati apelul odata cu cererea de apel.
Multumesc!
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament ( nu este necesar sa citati mesajul anterior).
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Motivele se depun in interiorul termenului de apel.

Succes.
Termenul limita de depunere a motivelor de apel este de 10 zile de la comunicarea hotararii.
In acest sens avem disp.art.470 c.proc.civ.care prevad pe langa termenul aratat si sanctiunea nedepunerii motivelor in termen si anume aceea a decaderii.
Depinde despre ce sentinta cu executare este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legea 118/1990 actualizata 2015-pot beneficia de depagubiri banesti? petreica petreica familia mea a fost deportata an baragan anpreuna cu fratele la varsta de 1an si la o luna a decedat din cauza conditiilor si va rog un raspuns daca beneficiez ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o sentinta cu mentiunea " definitiva"? ngogu ngogu În data de 28.07.2015 mi se comunică o Sentință civilă luată de Instanța de judecată din data de 18.05.2015, privind anularea unui proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Contractul de asistenta juridica e nenumit? aidu aidu CAJ nu este reglementat nici de Codul Civil, nici de Legea 51/1995. Avand in vedere ca statutul profesiei de avocat nu are statut de lege, fiind decizia UNBR, ... (vezi toată discuția)