avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Liftul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Liftul blocului

Buna ziua,
Locuiesc in chirie intr-un apartament dintr-un bloc cu 8 etaje, la etaj inferior.De curand liftul din bloc a luat foc- l-a incendiat careva, nu se stie cine.Acu trebuie alt lift( nu mie in mod personal caci eu nu il folosesc)...si il platesc locatarii apartamentelor din bloc. Am inteles ca fiecarui apartament din bloc ii revine cate 1100 RON sa plateasca in rate: jumatate in 30 zile si restul esalonat pe 2,3 luni.Mie nu mi se pare asa corect ca eu chirias al apartamentului sa platesc aceasta suma (aproape cat un salariu).
Ce solutie as avea?Ce poate sa se intample daca nu platesc( ceea ce este mai mult ca sigur)?
Eu ii inteleg si pe locatarii de la etajele superioare dar trebuie sa intleaga si ei ca nu am de unde sa scot acesti bani.:(
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:29, 8 Octombrie 2009
Proprietarul are obligatia de a plati reparatiile, nu chiriasul
Corect ! Luati legatura cu proprietarul ca, legal, o asemenea cheltuiala se suporta de proprietarul apartamentului.
@cris2279 a scris:
Eu ii inteleg si pe locatarii de la etajele superioare dar trebuie sa intleaga si ei ca nu am de unde sa scot acesti bani.

Asta cu banii nu are nici o relevanta. Poate sunt si altii la etajele superioare care au venituri mai mici decat dv. Este obligatia proprietarului indiferent ca are sau nu bani, sa participe la cheltuielile de reparatii si investitii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
Adriantot, moderator
Sau puteti plati dvs. dar numai dupa ce va intelegeti in prealabil cu proprietarul sa va scada chiria cu respectivele sume!
Ideea e ca as scrie un afis mare sa-l atarn undeva pe site si in blocuri:
"Dragi chiriasi!!! Cand faceti contract cu proprietarii puneti si o clauza prin care stabiliti ca reparatiile se vor plati de catre proprietar".
.....................
Acum Dv. ce faceti? Daca nu vrea proprietarul sa plateasca, pe motiv ca v-ati inteles sa platiti cotele si ca el intelege ca in cote se platesc si toate reparatiile?
.....................
Eu am avut multi chiriasi, foarte multi, pe care ii avertizam asupra faptului ca reparatiile in bloc sunt costisitoare si sa vorbeasca cu proprietarii ca acestia sa-si asume platile acestea. Ce credeti ca se intampla? Din 53 de apartamente numai la 4 din ele proprietarii s-au invoit sa plateasca reparatiile cele mai costisitoare, ca de cele marunte nu se punea in discutie, le plateau chiriasii......
E un aspect pe care chiriasii nu-l stiu si pot lua "tzepe", cum se zice......
....................
Deci noi toti de-aici spunem categoric, proprietarul trebuie sa plateasca. Bine ar fi sa va puteti intelege cu el!!!!!
elga50 a scris:

"Dragi chiriasi!!! Cand faceti contract cu proprietarii puneti si o clauza prin care stabiliti ca reparatiile se vor plati de catre proprietar".
.....................
Acum Dv. ce faceti? Daca nu vrea proprietarul sa plateasca, pe motiv ca v-ati inteles sa platiti cotele si ca el intelege ca in cote se platesc si toate reparatiile?

Orice stipulare sau intelegere privind obligatia chiriasului de a plati reparatiile este nula in instanta. Deci nu cred ca un chirias poate fi fraierit sa plateasca daca nu vrea. As dori sa intervina un avocat sa ne explice pana unde se poate merge cu asta.

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii bloc savuvirgil savuvirgil Locuiesc intr-un bloc cu 100 de garsoniere din care 99 sunt proprietate iar eu sunt chirias la intr-o garsoniera care este proprietatea Primariei Capitalei. ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment achitat de chirias sau proprietar? ndan57 ndan57 stie cineva daca si unde anume(articol lege)se arata in cazul unui apartament cu chiriasi cine anume plateste fondul de rulment in situatia in care acesta se ... (vezi toată discuția)
Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani amy0001 amy0001 Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de ... (vezi toată discuția)