avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Liftul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Liftul blocului

Buna ziua,
Locuiesc in chirie intr-un apartament dintr-un bloc cu 8 etaje, la etaj inferior.De curand liftul din bloc a luat foc- l-a incendiat careva, nu se stie cine.Acu trebuie alt lift( nu mie in mod personal caci eu nu il folosesc)...si il platesc locatarii apartamentelor din bloc. Am inteles ca fiecarui apartament din bloc ii revine cate 1100 RON sa plateasca in rate: jumatate in 30 zile si restul esalonat pe 2,3 luni.Mie nu mi se pare asa corect ca eu chirias al apartamentului sa platesc aceasta suma (aproape cat un salariu).
Ce solutie as avea?Ce poate sa se intample daca nu platesc( ceea ce este mai mult ca sigur)?
Eu ii inteleg si pe locatarii de la etajele superioare dar trebuie sa intleaga si ei ca nu am de unde sa scot acesti bani.:(
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:29, 8 Octombrie 2009
Intelegerile facute intre proprietar si chirias cu privire la reparatii, investitii, modernizari sunt legale, daca s-au facut. Intelegerea partilor este lege!
Avem chirias care are contract ferm pentru 10 ani iar in contract s-au stabilit foarte clar obligatiile chiriasului de a suporta toate cotele, fondul de rulment de reparatii si orice investitie facuta in asociatie.
Avem chiriasi tot pe termen lung care prin contract au stabilit ca proprietarul plateste tot ce tine de asociatie incluzand cotele lunare (chiar apa contorizata individual), fonduri, reparatii, etc iar chiriasul plateste prorpietarului.
Avem chiriasi care, conform contractului cu proprietarul, plateste numai cotele lunare si fondul de rulment, iar reparatiile le plateste proprietarul.
Si toate aceste intelegeri sunt facute prin contract scris facut prin notariat.
Aveti mare dreptate...trebuia stipulat in contractul de inchiriere; invatam din greseli pe viitor.#-oAcu, eu am anuntat proprietarul care nu mi-a dat nici un raspuns clar in aceasta privinta...deci e clar ca nu e "ferm convins" ca trebuie sa plateasca el aceste reparatii, desi i-am dat de inteles ca nu am acesti bani.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
@marius cioca
L230/2007
ART. 58
(2) Raporturile juridice ale proprietarului, stabilite de comun acord cu chiriaşul, indiferent de statutul locuinţei, precum şi nerespectarea obligaţiilor contractuale de către chiriaş nu absolvă proprietarul de la obligaţiile sale fata de asociaţia de proprietari prevăzute în prezenta lege.
cris2279 a scris:

Aveti mare dreptate...trebuia stipulat in contractul de inchiriere; invatam din greseli pe viitor.#-oAcu, eu am anuntat proprietarul care nu mi-a dat nici un raspuns clar in aceasta privinta...deci e clar ca nu e "ferm convins" ca trebuie sa plateasca el aceste reparatii, desi i-am dat de inteles ca nu am acesti bani.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Pai daca nu s-a stipulat in contract ca dv suportati cheltuielile cu reparatiile partilor comune este obligatia proprietarului.
Numai daca ati stabilit in contract ca va obligati la aceste plati sunteti obligat sa le suportati.
Si, la urma urmei daca va suparati si nu vreti sa platiti , asociatia se indreapta cu actiune in instanta impotriva proprietarului si nu impotriva dv. chiar si conform art 58 de mai sus.
:offtopic:
@adriantot un raspuns de maestru =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii bloc savuvirgil savuvirgil Locuiesc intr-un bloc cu 100 de garsoniere din care 99 sunt proprietate iar eu sunt chirias la intr-o garsoniera care este proprietatea Primariei Capitalei. ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment achitat de chirias sau proprietar? ndan57 ndan57 stie cineva daca si unde anume(articol lege)se arata in cazul unui apartament cu chiriasi cine anume plateste fondul de rulment in situatia in care acesta se ... (vezi toată discuția)
Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani amy0001 amy0001 Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de ... (vezi toată discuția)