avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

In urma succesiunii dupa tatal meu am intrat in posesia mai multor terenuri intabulate si ne intabulate. A venit cineva la mine si mia zis ca unul din terenurile respective la cumparat de la tatal meu acum vreo 6 ani dar nu la intabulat. Acuma cum se procedeaza? Sunt obligata sai cedez terenul respectiv desi eu am platit impozit pana acum sau cum se face? Iarasi la cele intabulate pot pati la fel? Adica sa vina cineva cu un contract fie de mana fie la notar?
Buna seara revin la problema mea. Am discutat cu o persoana care a cumparat teren de la tatal meu la care are si sentinta de la tfibunal din 2010 dar care se pare ca terenul respectiv a mai fost vandut la alta persoana in 2007 care ulyerior a ai intabulat.am intrles ca sa produs o greseala cand sa trecut parcela si tarlaua si sa trecut trrenul care era deja vandut. Anii au trecut si nau mai reglat problema.tatal meu a murit si acuma el vrea sai dau alt teren in locul celui cu problema sau sai dau bani. Pe mine nu mai apare trrenul la succesiune. A zid ca ma da in judecata pe mine ca urmasa. Poate sa i se dea castig? Si sa ma puna sa platesc?
Nimeni?
Inteleg ca vanzarea nu s-a facut prin inscris autentic. Pot obtine in instanta o hotarare care sa tina loc de inscris autentic
Ok. Dar terenyl respectiv a fost vandut si intabulat. Nu mai exista la mine
Singura sansa ar fi sa actionati in instanta ptr.anulare act vanzare cumparare,ptr.detalii concrete consultati un avocat cu actele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vandut muresan_maria muresan_maria In anul 2009 tatăl meu a vândut 3 terenuri unei persoane. Contracte tipizate de la primărie cu martori tot legal. La unul din terenuri sa trecut parcela si ... (vezi toată discuția)
Cadastru floarealba floarealba Ce este de facut in situatia in care terenul meua fost vandut?! M-am tezit cu un contract de vanzare cumparare pe trenul meu respectiv aceeasi ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren dncl dncl Buna seara!Tatal meu a vindut in 93 un teren cu act de mina in baza unei adeverinte.Cind a venit titlu in 97 nu s-a mai facut vinzarea cu notar si a ramas ... (vezi toată discuția)