avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită protectia datelor personale
Discuție deschisă în Executare silită

protectia datelor personale

Scriu din perspectiva debitorului: dar, speta a fost rezolvata, am platit tot, prin OPuri la Biroul de executare. Am facut in acelasi timp contestatie la executare+suspendare, (pe rol si acum), dar, era inregistrata si o contestatie in anulare a hot. TB.
Bunul simt imi spune ca daca pe 2.02 s-a facut "comanda" de executie, La Birou Ex., pe 3.02 era prea devreme sa se ceara la DTILsector1 dovada bunurilor mobile si imobile, nominalizarea posesorului rolului fiscal. Numai aplicandu-se prezumtia de vinovatie se putea considera ca nu voi plati cash (debitul era o suma de bani), asa ca, mi se pare ca este o incalcare a legii.
Sa zicem ca este o parere subiectiva si ca legea permitea/impunea sa se ceara aceste date.
Ceea ce imi ridica semne de intrebare este urmatoarea precizare din ultimul paragraf:
"Totodata va solicitam sa ne transmiteti copii de pe actele de proprietate pe care le detineti, precum si orice alte date care au legatura cu bunurile mobile sau imobile aflate in proprietatea debitoarei".
Intrebarea este in titlu: aveau dreptul sa imi vada actele personale? Pot sa ma astept sa fie folosite in alt scop, pentru ca oricum se doreste sa mi se ia apartamentul, fapt declarat in scris.

Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 00:54, 15 Octombrie 2009
Executorul putea solicita informatii dupa incuviintarea executarii silite.
Raspuns si continuare. Problema este: pana unde?
Este constitutional? Daca adm. fin. raspunde ca sunt proprietar al ap....din str...nu este de ajuns pentru a se putea incepe executarea (bani pt. bani, nu proprietati pt.bani), urmand ca in momentul 2, cand am REFUZAT sa platesc (situatie ipotetica, nereala), pe cheltuiala mea, debitor, sa se ceara ACTELE MELE in copie.
Nu cred ca este constitutional sa se procedeze astfel!
Organul finaciar comunica doar ce are inregistrat. Nu remite si copii de pe acte. Executorul va trece la executare silita mobiliara, imobiliara sau poprirea veniturilor/conturilor (poprirea se face fara somatie) in ordinea aleasa de catre creditor.
Nu exista regula bani pentru bani. Exista regula debit pentru credit. Creditorul se poate indestula asa cum doreste.
In alta ordine de idei, informatiile aflate in gestiunea administratei financiare au un caracter public si nu unul confidential. Exemplu de notorietate : oricine poate solicita biroului de carte funciara informatii despre un anume imobil (proprietar, date tehnice, sarcini)
Va multumesc, voi incerca sa ma obisnuiesc sa inteleg ca asa este corect si legal. Dar: daca doriti sa ma lamuriti mai departe, va intreb: oare atatea case furate si vandute fara stirea proprietarilor cum ajung sa fie vandute? nu cu acte furate sau falsificate?
"Creditorul se poate indestula asa cum doreste"? Asta chiar nu pot sa inteleg: datorez bani, ofer bani, ala , zice nu :"Vreau casa": Pai ai de luat 200 lei..."Si ce daca", asa vreau eu sa ma indestulez...
Creditorul poate prelua imobilul numai in anumite conditii. Imobilul se scoate la licitatie, se vinde, se acopera debitul, iar diferenta de bani revine debitorului. Adica pentru 200 lei se vinde o casa de 150.000 lei, debitorul primeste 148.000 lei. Daca faceti plata nu mai poate fi vorba de o executare silita imobiliara.
Daca la doua licitatii imobilul nu se vinde, creditorul poate prelua imobilul dar fara sa plateasca mai putin de 75% din pretul de licitatie. Daca debitul este mai mic decat aceasta valoare, va trebui sa achite debitorului prin intermediul executorului judecatoresc diferenta intre debit si 75% din valoarea imobilului.
Case furate si vandute? Nu prea cred. Este vorba de scoaterea la licitatie a unor imobile cu proprietari care se ascund sau sunt plecati. Daca nu dau niciun semn de viata, executorul vinde imobilul in conditiile pe care vi le-am prezentat. Nu sunt necesare actele de proprietate deoarece proba ca debitorul este proprietar se face cu extrase de la birourile de carte funciara.

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre 2 creditori georgiana.td georgiana.td Buna seara . cu mai multi ani (14) in urma am facut greseala sa imprumut niste bani de la 2 camatari , pentru care am platit dobanda de 10% pe luna ani de ... (vezi toată discuția)