Buna ziua! Ce beneficii ar trebuii sa aiba un inculpat daca merge pe "procedura simplificata" intr-un dosar incadrat la art 182 vatamare corporala gravă? MULTUMESC!
In cazul condamnarii sau amanarii aplicarii pedepsei , limitele de pedeapsa prevazute de disp. art.182 c.pen. in cazul pedepsei cu inchisoarea se reduc cu o treime ( art.396 al.10 c.proc.pen.)
Multumesc pentru raspuns!El a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani...si a mai avut o pedeapsa cu suspendare..de 3 ani..dar care a fost facuta inainte de cea cu vatamare corporala grava..am facut foarte multe ca sa fie bine..ne-am impacat cu victima,am despagubit-o si sunt mai multe exemple.Nu stiu de ce instanta a hotarat o condamnare cu executare atata timp cat legea permitea sa rezulte tot suspendare...ca sa se umple puscariile si sa strice viitorul unor tineri.Acum el este arestat de 6 luni..tot speram sa mai putem face ceva.Dar nu stiu cate sanse ar mai fii..Multumesc anticipat!
Nu inteleg exact, infractiunea de vatamare corporala grava a savarsit-o aflandu-se in termenul de incercare?
Ati spus ca v-ati impacat, dar nu era incidenta impacarea la aceasta infractiune.
Buna seara,domnu avocat!Vatamarea corporala grava s-a intamplat in aprilie 2012 si nu a fost pusa pe rol imediat..in octombrie 2012 el a fost implicat intr-un dosar c-am nevinovat ca si complice,iar acesta a ramas definitiva in februarie 2013 o pedeapsa de 3 ani cu suspendare.In 2014 a inceput judecata pentru vatamare corporala grava...Si s-a terminat in 2017.In care i-a fost dat 2 ani de inchisoare si fost anulata suspendarea si a primit cu executare..si o executa pe cea de 3 ani.Dar eu ma refer ca am facut foarte multe ca sa nu se ajunga aici..am despagubit victima,i-am platit spitalizarea..il luam cu noi la fiecare proces pe cheltuiala noastra si mai multe...dar...
Un sfat , va rog
raducuu
buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)