avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura recunoasterii vinovatiei- consecinte asupra ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura recunoasterii vinovatiei- consecinte asupra limitelor de pedeapsa

Buna ziua! Ce beneficii ar trebuii sa aiba un inculpat daca merge pe "procedura simplificata" intr-un dosar incadrat la art 182 vatamare corporala gravă? MULTUMESC!
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Dana 14 , utilizator 19:01, 23 Octombrie 2017
In cazul condamnarii sau amanarii aplicarii pedepsei , limitele de pedeapsa prevazute de disp. art.182 c.pen. in cazul pedepsei cu inchisoarea se reduc cu o treime ( art.396 al.10 c.proc.pen.)
Multumesc pentru raspuns!El a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani...si a mai avut o pedeapsa cu suspendare..de 3 ani..dar care a fost facuta inainte de cea cu vatamare corporala grava..am facut foarte multe ca sa fie bine..ne-am impacat cu victima,am despagubit-o si sunt mai multe exemple.Nu stiu de ce instanta a hotarat o condamnare cu executare atata timp cat legea permitea sa rezulte tot suspendare...ca sa se umple puscariile si sa strice viitorul unor tineri.Acum el este arestat de 6 luni..tot speram sa mai putem face ceva.Dar nu stiu cate sanse ar mai fii..Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg exact, infractiunea de vatamare corporala grava a savarsit-o aflandu-se in termenul de incercare?
Ati spus ca v-ati impacat, dar nu era incidenta impacarea la aceasta infractiune.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna seara,domnu avocat!Vatamarea corporala grava s-a intamplat in aprilie 2012 si nu a fost pusa pe rol imediat..in octombrie 2012 el a fost implicat intr-un dosar c-am nevinovat ca si complice,iar acesta a ramas definitiva in februarie 2013 o pedeapsa de 3 ani cu suspendare.In 2014 a inceput judecata pentru vatamare corporala grava...Si s-a terminat in 2017.In care i-a fost dat 2 ani de inchisoare si fost anulata suspendarea si a primit cu executare..si o executa pe cea de 3 ani.Dar eu ma refer ca am facut foarte multe ca sa nu se ajunga aici..am despagubit victima,i-am platit spitalizarea..il luam cu noi la fiecare proces pe cheltuiala noastra si mai multe...dar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)
Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cu pierdere de organ viky34 viky34 .buna seara..amicul meu ,fiind sub influenta alcoolului,a intrat in conflict cu un cetatean, deasemeni si acesta sub influenta alcoolului.Amicul meu lovind-ul ... (vezi toată discuția)