Ctin2015 a scris:
prin contract , ne.am obligat sa .i asiguram inclusiv proiectarea casei.
si
Ctin2015 a scris:
contractul nu face nici o secunda referire la proiect ( proiectul fiind un bonus la oferta pentru constructia casei) ci doar la modul in care si cum urmeaza sa se desfasoare constructia casei .
Deci pe de-o parte spuneti ca v-ati obligat sa-i asigurati proiectarea casei si pe de alta parte spuneti ca prin contract nu face nici o secunda referire la proiect, proiectul fiind un bonus. Sunt contradictii in termeni si de aceea v-am spus ca fara a se vedea contractul in mod concret, discutam discutii.
Un alt aspect tine de formularea clauzelor din contract, spre exemplu rezilierea ca regula nu este specifica unui astfel de contract care vizeaza realizarea unui bun in integralitatea lui, adica a unei case (rezilierea este specifica unor contracte care se desfasoara periodic si sunt cu executare succesiva, de pilda, un prestator va realizeaza ignifugarea si antiseptizarea materialului lemnos, un numar necesar de mc per luna sau per saptamana si la un moment dat se pune capat colaborarii sau, alt exemplu, un prestator de securitatea muncii si incendiu va ofera servicii lunar, contra unei sume, pana la un moment dat in care intervin neintelegeri si colaborarea inceteaza prin reziliere).
Ctin2015 a scris:
cf contract , in cazul in care una din parti solicita rezilierea , se deconteaza totul la zi !
Spre exemplu, sunt si eu curios cum s-ar aplica clauza de mai sus, in cazul in care
una din parti solicita rezilierea, respectiv daca dvs solicitati "
rezilierea" la jumatatea lucrarii, cum s-ar deconta totul la zi?, adica cum s-ar proceda in concret? Caci contractul dvs asa spune, daca una din parti solicita rezilierea, se deconteaza totul la zi. Deci cum s-ar aplica asta? O sa-i dati o jumatate de casa si el o sa plateasca o jumatate din suma, sau cum? O sa-mi spuneti ca asa ceva nu va se intampla, adica nu o sa puneti dvs capat contractului. Dar atunci ce sens are clauza formulata in acel mod?
Poate ca nu ar fi rau, dat fiind si ultima dvs experienta, sa va ganditi un pic la reformularea si actualizarea contractului-cadrul pentru viitor.