avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract prestari servicii - constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract prestari servicii - constructii

buna ziua ,

in vara acestui an , am incheiat un contract pentru construirea de catre firma noastra a unei case pentru un client din Romania ( persoana fizica).
prin contract , ne.am obligat sa .i asiguram inclusiv proiectarea casei . clientul a avut in prealabil o schita pe baza careia s.a realizat proiectul pana la un punct . avand in vedere ca totul s.a desfasurat pe un termen clar , am incercat sa realizam constructiv in fabrica tot ce se putea prefabrica ( vorbim de o casa prefabricata pe structura de lemn , casa care de regula se realizeaza prefabricat si apoi se monteaza pe teren) .
clientul a comunicat cu arhitectul nostru timp de aproape 3 luni de zile (!!!) , timp in care arhitectul a realizat la solicitarea clientului multe variante de lucru ! din dorinta de a fi ...clientul multumit , nu am grabit acest dialog si am rugat arhitectul sa fie cat se poate de deschis si cooperant !
intr.un final , clientul ma anunta ca sunt pe ultima ....turnanta si m.am bucurat ! noi intre timp , pe baza datelor primite de la arhitect , am realizat tot ce a insemnat parte prefabricata ce se putea realiza !
apoi....stupoare .....clientul ma informeaza ca renunta la proiect , ca arhitectul este incapabil ( arhitectul realiza doar variantele solicitate de client) , iar in final ....m.a informat ca el renunta la contract si cere rezilierea . clientul la semnarea contractului a achitat avansul pentru constructia casei ( repet , proiectul era asigurat de noi ) - avans foosit de noi pentru realizare elemente prefabricate structura .
in contract , prin reziliere se calculeaza la zi si se deconteaza totul . clientul nu doreste sa achite nici un euro din costurile prezentate de noi!
ce ar trebui de facut pentru a inchde amiabil aceasta problema.

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ctin2015 , utilizator 14:02, 13 Ianuarie 2018
multumesc pentru raspunsul dvs si probabil ca in exprimarea mea , nu am fost suficient de explicit cu privire la - proiectare !
cat despre decontare la zi , este foarte simplu - se calculeaza ceea ce s.a facut si se raporteaza la ce s.a platit din contract . poate sa se mai primeasca bani sau sa se returneze !!!
in aceasta cauza , am convenit cu beneficiarul sa primeasca parte din lucrare - conform cu plata facuta !! cat priveste contractul, niciodata nu stii ce va urma! aceasta noua experienta , clar ca atrage o modificare a contractului cadru !
zi frumoasa si un an excelent va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cu plata in rate direct la dezvoltator karaa karaa Lucrez in parteneriat(asociat) la o agentie imobiliara si de curand am adoptat un sistem de achizitie a caselor cu plata in rate la dezvoltator pe termen de 20 ... (vezi toată discuția)
( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract virgil71 virgil71 Buna ziua. Am incheiat acum 2 ani un contract de proiectare cu un birou de arhitectura. Un contract sumar, fara clauze, doar obiectul contractului, partile ... (vezi toată discuția)