Ce inseamna: iesirea din indiviziune in raport de toti paratii, cu privire la constructiile edificate in timpul casatoriei, avind in vedere ca paritul x fara ca in prealabil sa efectuam partajarea bunurilor constructii edificate in timpul casatoriei, a instrainat nuda proprietate in cota de 1/2 catre y.
A doua intrebare, ce inseamna; partajarea bunurilor comune (constructii) efectuate in timpul casatoriei cu paritul x, si lichidarea regimului comunitatii legale, cu privire la bunurile dobindite in timpul casatoriei si totodata.
Buna ziua;
Sunt angrenata in accest procces de partaj deoarece eu am cumparat 1/2 de constructie care ii se cuvine paratului,
Am cumparat prin act de vanzare cumparare la notar cu terenul aferent constructiei (de sub constructii) deoarece paritul detine act de mostenire de la parintii sai.
Partile sunt divortate cu sentinta definitiva in luna 03 si noi am cumparat in luna 04.
la notar am fost informati ca jumatate din constructii ii revin fostei sotii, adica 16 mp. dintr-o constructie si 31 mp. din cealalta constructie. Este specificat si in actul de vinzare cumparare.
Ce sa insemne, este un caz clasic de imparteala a bunurilor. Se pare ca paratul a vandut ceva ce nu avea dreptul, inainte de a face partajul cu fosta nevasta, caz in care ati fost implicat si dvs prin achizitia facuta. Din punctul meu de vedere va puteti apara, urmand ca cei doi fosti soti sa se desocoteasca intre ei. Acum, cum si in ce mod va puteti apara, trebuie vazute actele in concret.
Partaj
Z.A.G.
Buna ziua .
As vrea sa va intreb ceva . Sint divortata de 1 an si am avut un apartament impreuna cu fostul meu sot . Ca sa nu ajungem in tribunal ... (vezi toată discuția)