Buna ziua, daca sunt divortat si nu am declarat la inscrierea la facultate, ci am spus necasatorit se intampla ceva? se poate afla de undeva? sau daca vreau sa ma casatoresc si persoana sa nu stie ca am mai fost casatorit?
Buna seara
La inscrierea la facultate poate ca nu este asa de grav dar la ofiterul starii civile va trebui sa depuneti o copie a sentintei de divort ramasa definitiva si legalizata.
Declarati adevarul pentru ca in caz conmtrar se poate considera ca este fals in declaratii sub semnatura privata si asta se pedepseste conform art. 326 C.P.
Sa intelegem ca sunteti divortata mai demult dar nu v-ati schimbat numele in urma divortului? Aveti 15 zile dupa divort sa va schimbati actul de identitate daca la divort ati solicitat revenirea la numele de fata. V-ati inscris la facultate pe numele exului? La casatorie oricum va prinde, asta nu e o problema pentru niciun functionar, problema este ca dvs. va trebui sa va schimbati actele cat mai urgent. Diploma de facultate o veti primi oricum pe numele de fata. Acolo doar ca in catalog sunteti acum cu alt nume, dar mergeti la secretariat si se rezolva.
Sunt barbat, nu mi-am schimbat numele dupa casatorie, dar actuala mea iubita nu stie ca am mai fost casatorit si nici nu as vrea sa stie. Nu la nume ma refeream cand am intrebat, ci la faptul ca am completat la inscrierea la facultate la stare civila-necasatorit si voiam sa stiu daca ma afecteaza cu ceva.