avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare -cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare -cumparare casa

Buna seara,
Am o casa la tara pe care doresc sa o vand, fiind proprietara, actele sunt in regula. Cumparatorul nu are toti banii momentan si am decis sa facem un antecontract vanzare cumparare. Dar singura chestiune este ca acestia doresc sa se mute inainte de finalizarea contractului final ,adica dupa semnarea antecontractului. Va intreb ce conditii ar trebui sa negociez in acest caz tinand cont ca vor folosi apa, curent, etc. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: crisstiana_s , utilizator 20:16, 24 Octombrie 2017
Buna seara,
Va trebui sa se stipuleze in antecontracvtul incheiat la notar termenul exact pana la care platesc toti banii sau toate ratele,
Sa se stipuleze ca se muta in imobil de la momentul incheierii antecontractului si ei vor plati TOATE cheltuielile de regie de la acel moment,
Ca in caz de reziliere antecontract se aplica prevederile art. 1544 alin 2, evacuarea fara alte puneri in intarziere sau interventia instantelor (pact comisoriu de grad IV) si retinerea TUTUROR bunurilor pana la achitarea TUTUROR datoriilor.
Va multumesc. Ce se va intampla cu avansul platit in acest caz?
Buna seara
Daca acel contract, on final, nu se incheie din acuza cumparatorului avansul ii ramane vanzatorului.
Daca acel contract nu se incheie din cauza vanzatorului, daca cumparatorul nu mai este interesat sa il incheie atunci are dreptul sa ceara dublul sau.
Cititi art. 1544 Cod Civil.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare, renuntare capacitate capacitate Buna ziua, Am incheiat o Promisiune de vanzare in septembrie 2013, data incheieri contranctului de vanzare- cumparare a imobilului este decembrie 2014.Care ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare garsoniera myk_romania myk_romania Buna seara tuturor. Am si eu doua probleme si va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri...daca se poate. 1. Am semnat un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare geopop geopop Buna ziua, dragi cititori si specialisti! Eu, cumparator, am semnat un antecontract vanzare-cumparare apartament in care este mentionata data de 1 decembrie ... (vezi toată discuția)