avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

in cazul in care comunicarea unei sentinte a tribunalului s-a facut in 16 iulie prin "afisare" iar recursul a fost depus in 27 iulie (data plecare posta) , se respecta cele 10 zile - perioada de drept de recurs ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 7 Octombrie 2009
Stimate utilizator,
eu nu m-as fi riscat asa, dar cred ca este in termen. Ar fi ultima zi daca 27 e data postei. Prima si ultima zi nu intra in calcul si ar fi ultima zi 27.Depinde ce interes aveti. Daca doriti sa invocati tardivitatea, o puteti face si veti vedea ce apreciaza judecatorul, ca e suveran.
Daca va intereseaza sa "fie in termen" eu zic ca este.

succes oricum
av. Ileana Schwarz
Da, este respectata perioada de depunere a recursului.
La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteste ora sau ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ora sau ziua in care acesta se implineste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul termenelor calin_andrei calin_andrei Din interpretarea art. 101-104 C.p.c. am anumite dubii in intelegerea curgerii termenelor, respectiv zilele libere in care curg si data postei la documentele ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata trimisa pe fax; calcul termen/tardivitate ContSters22096 ContSters22096 A. in 17.10.2016 X primeste un inscris/o notificare pe care o poate contesta in 10 zile de la comunicare. cand se implineste termenul? care e ultima zi in care ... (vezi toată discuția)
Termen depunere recurs litigiu de munca cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca am primit o sentinta intr-un dosar avand ca obiect litigiu de munca , in data de 29.03.2013 (intr-o zi de vineri) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)