avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie

Buna ziua,doresc sa stiu daca exista vreun cadru legislativ care interzice unei asociatii de proprietari,sa afiseze un asa zis,,panou al rusinii`` cu numele locatarilor si cu sumele datorate de acestia la intretinere,panou prin care asociatia,prin ceea ce a scris incita oarecum ura celorlalti locatari indreptata catre cei datornici(ex: ,,vor muri de frig batrani si copii din cauza ca nu va platiti datoriile``) si altele de acest gen,Va rog sa-mi spuneti daca legal au voie sa faca asa ceva cand,in scara blocului exista afisat lunar panoul cu numele tuturor locatarilor si situatia platilor la intretinere.In cazul in care exista un cadru legislativ pe aceasta tema,va rog sa il exemplificati in raspuns
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florin444 , utilizator 12:17, 26 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiutorul nu a prevazut dispozitii pentru asemenea situatii
Masura dispusa de catre asociatia de proprietari este de natura sa determine rau platnicii la obligatia achitarii in termenul stabilit a obligatiilor fata de asociatia de proprietari,astfel incat debitele generate de neplata acestora sa nu afecteze buna functionare a asociatiei de proprietari ,sa nu conduca la acumularea de debite fata de furnizorii/prestatorii de servicii,care au dreptul pentru recuperare debite sa dispuna inclusiv restrictionarea provizorie a furnizarii utilitatilor contractate cu asociatia de proprietari-situatie in care pot suferi inclusiv proprietarii fara debite
Buna ziua si,multumesc ptr raspuns chiar daca acesta nu ma satisface,eu stiu de ce asociatia de proprietari a procedat asa,nu pun in discutie caile legale de recuperare a debitelor, ci metodele folosite ptr acest lucru,mai putin ortodoxe daca vreti,adica mi se pare normal ca datornicul sa fie actionat in judecata ptr plata datoriilor(daca nu intelege omeneste sa le plateasaca) sau sa i se aplice alte constrangeri legale,dar nu mi se mai pare corect ca,in afara de actionarea in judecata sa il mai afisezi si la un,, panou de rusine``de unde reiese din descrirea asociatiei,faptul ca,datornicul/ii sunt niste monstrii din cauza carora vor muri de frig copii si batrani,e totusi un pic cam exagerat in opinia mea,adica dupa ce ca il dai in judecata(ceea ce este corect si legal)mai si arunci cu pietre in el/ei lezandu-le,in opinia mea,demnitatea ca fiinte umane.Ceea ce am inteles este ca,nu exista nici o posibilitate de a constrange asociatia de a nu mai folosi astfel de metode.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de adjudecare apartament geo-vem geo-vem Buna ziua,va rog un sfat ,s-a vandut un ap. din scara blocului prin licitatie si a fost adjudecat de catre o persoana,in schimb fostul executat avea datorii la ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager szcsilla szcsilla Buna ziua, Sunt nudul proprietar al unei garsoniere, in care sta o batrana cu uzufruct viager.Nu vrea sa plateasca cheltuielile de intretinere.Administratorul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)