Buna ziua!In momentul de fata urmez doua facultati:la una dintre ele sunt anul 2 la taxa(de mentionat pe primul l-am facut la buget),iar la cea de a doua sunt anul intai la buget.Nedumerirea este urmatoarea:la cea de-a doua facultate unde sunt anul 1 la buget (Univ.Buc)as vrea sa renunt(intervenind anumite probleme care ma determina sa renunt la una),dar vreau sa imi retrag dosarul la sfarsitul anului universitar pentru a putea beneficia de camin tot anul,daca nu ma voi duce,iat la final doresc sa-mi retrag dosarul voi fi nevoit sa platesc "despagubiri" si daca dupa aceea pot reveni la buget la prima facultate unde sunt anul 2(revenire buget in anul 3).Multumesc anticipat!
raspuns partial : da, la buget poti reveni daca indeplinesti urmatorul criteriu,, adica sa ai media mai mare decat a celor care sunt deja la buget. sa-i depasesti asadar ;nu e obligatoriu sa ai luate toate examenele ,dar in aceasta situatie trebuie sa ai media mare, vei adauga 0 la cel la care nu ai fost si imparti la nr de examene/credite o formula cu media ponderata ;
sa inteleg acum ca esti la camin la facultatea la care vrei sa renunti; am inteles acest lucru, mai da si tu pe la facultate din când in când....teoretic tu nu vrei sa renunti dar...ce sa faci daca nu ai apucat sa le zici....
La aceasta facultate la care sunt la buget nu o sa ma duc,si vreau sa renunt la final,fiindca tot este irosit anul,dar in asa fel pot beneficia de camin pana la final.Iar cand imi voi retrage dosarul la final va trebui sa platesc ceva?cu toate ca sunt la buget si anul a fost asigurat de stat,iar eu daca renunt,l-am irosit.
La prima facultate anul 1 l-am facut tot la buget,dupa care anul acesta(anul 2) mi-am retras diploma de bac pentru a intra la cea de a doua la buget,iar aici sunt la buget.Si intrebarea este anul viitor la aceasta facultate,respectiv anul 3 voi putea fi daca ma incadrez din nou la buget,retragandu-mi dosarul de la cea de a doua si din cate stiu statul finanteaza 3 ani minus 2 beneficiati,deci as mai ramane cu unul si acela sa fie cel din anul 3.