avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diploma retinuta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diploma retinuta ...

Buna ziua,

Imi cer scuze daca nu sunt in sectiunea corecta si postez acest mesaj aici (sincer nu stiu unde ar trebui postat). As dori sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
Sunt (inca) student la o mare universitate de stat, cu taxa, si m-am decis sa renunt la ea (evident nu am platit nici taxa). Am mare nevoie de diploma de bacalaureat pentru a-mi face niste copii legalizate (in cel mai scurt timp) si ma vad in imposibilitatea de a-mi recupera diploma de BAC de la facultate pe motiv ca au nu stiu ce regulament care le interzice sa mi-o dea pana nu completez un mare formular, pentru care trebuie sa umblu prin 15 biblioteci, camine si tot asa...Nu am nimic impotriva, pana la urma trebuie facut acest pas, insa eu am mare nevoie de diploma de BAC in urmatoarele 2 zile , completarea acelui formular fiind imposibila in intervalul asta. Este in joc serviciul meu si inca cateva lucruri destul de importante, cum ar fi inscrierea la o alta facultate.
M-am dus la secretariat...mi s-a cerut buletinul in schimbul diplomei, desi e evident ca o copie legalizata nu se poate face fara buletin.
Ce ma sfatuiti sa fac in cazul asta?..Pentru ca eu nu-mi aduc aminte sa fi semnat un act in care sa ma oblig sa le las lor diploma mea (pana la urma e diploma mea..si daca vreau sa renunt la facultatea aia sa ma dea afara..). Pot sa-mi declar diploma nula si mi se poate emite o alta de catre colegiul care mi-a emis-o? Este legal sa nu mi se dea un act care este al meu?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Un disperat.
Cel mai recent răspuns: mihaigabriel , utilizator 16:01, 5 Iulie 2006
buna!
eu stiu ca pt. diploma de BAC nu trebuie sa completezi asa ceva,numai pt. diploma de facultate .Ce naiba au inebunit astia ! intrebare:tu ai stat in camin in timpul liceului? Numai asa te poate obliga sa te duci pe la fiecare sa-ti semneze
Buna! Si eu am avut cam aceeasi problema, ma rog nu voiam sa ma retrag de la facultate dar imi trebuia diploma de bac si dupa indelungi cautari, cand au gasit o mi au spus ca nu mi o pot returna decat in anumite conditii. La mine s a rezolvat destul de simplu si repede sper ca si la tine va merge
AM LASAT LA SECRETARIATUL FACULTATII IN LOC DE BI, PASAPORTUL SI CU BI SI DIPLOMA AM MERS SI AM FACUT COPIE LEGALIZATA.
ITI UREZ SUCCES
Da, eu am stat in camin in timpul facultatii. Problema e ca de la camin iau 3 semnaturi in 10 minute , dar de la biblioteci dureaza cateva zile. Cred ca am sa merg cu un avocat acolo, sa-mi arate si mie regulamentul care imi interzice sa-mi iau diploma, eventual semnaturile pe care le-am dat eu ca sa le dau acceptul pentru asa ceva. Nici macar nu am semnat contractul de studii pentru anul in curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de bac retinuta de facultate Loonatek Loonatek Salut, Va scriu doarece de ceva timp ma chinui sa imi iau diploma de bac de la facultate. Am nevoie de ea la locul de munca si cei de la facultate imi cer ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa sa scot diploma fiului meu de la facultate popaangelica popaangelica fiul meu a facut un an de facultate la buget tcm iasi.acum din mative nu prea intelese de mine nu vrea sa mai continuie facultatea.nu a anuntat facultatea ca ... (vezi toată discuția)
Returnare bursa facultate aditzaflyesaway aditzaflyesaway Buna ziua! Sunt studenta in anul I la buget la o facultate de stat. Problema este ca vrea sa renunt la facultate din cauza unor probleme financiare si sa urmez ... (vezi toată discuția)