avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PFA cu datorii. Se poate îndrepta creditorul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PFA cu datorii. Se poate îndrepta creditorul împotriva firmei cu care colaborez pentru blocarea sumei datorate?

Daca sunt PFA si am contract de colaborare cu o firma de la care incasez factura pe baza de chitanta (cash) si din nefericire mi se instituie o poprire ( nu de la ANAF) pentru a creanta mai veche si care este pe persoana fizica , creditorul se poate indrepta catre firme cu care colaborez si sa mi se blocheze intreaga suma , chiar daca asta este singura sursa de venit ?
Mutumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 21:20, 28 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Da, poate face asta. Teoretic doar pentru 1/3 din venit, practic dacă dvs nu anunțați lunar în avans creditorul ce venituri aveți și cât ar fi acest 1/3 nu văd cum ar calcula creditorul cât are voie așa că probail va cere terțului poprit toată suma....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate indrepta impotirva firmelor care va datoreaza bani, acestea avand calitatea de terti popriti si fiind obligate sa vireze banii executorului judecaotresc ptr.acoperirea sumelor datorate creditorului.
Creanta este pe persoana fizica ( un BO avalizat acum 2.5 ani) care este titularul PFA, deci creanta nu este a PFA . Se poate popri plata unei prestatii a PFA ?
Faptul câ v-ati constituit, sub statut de PFA, o firmâ în nume propriu nu vâ scuteste de plata datoriilor, datorii pentru care ati fost deja condamnat.
Fiti corect cu cel câruia îi datorati bani, instiintati-l în scris de situatie si negociati cu el plata în rate pentru a evita o poprire pe toatâ suma si a putea trâi atât dpdv material cât si moral!
Bineânteles, acordul negociat trebuie materializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din veniturire unui pfa Remus47 Remus47 Daca sunt PFA si am contract de colaborare cu o firma de la care incasez factura pe baza de chitanta (cash) si din nefericire mi se instituie o poprire ( nu ... (vezi toată discuția)
Poprire sal. pentru datoria unui srl ela-ela ela-ela Se poate face poprire pe salariu pentru o datorie a unui SRL(se afla in procedura de faliment, fiind numit deja un lichidator). Mentionez ca nu exista nicio ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters108914 ContSters108914 Raber SRL : Creditor Grecu SRL : Terţ poprit Cristea Ion : Debitor BIROUL EXECUTORULUI JUDECÃTORESC Barbu Gheroghe : Intimat Obiectul procesului este ... (vezi toată discuția)