Daca sunt PFA si am contract de colaborare cu o firma de la care incasez factura pe baza de chitanta (cash) si din nefericire mi se instituie o poprire ( nu de la ANAF) pentru a creanta mai veche si care este pe persoana fizica , creditorul se poate indrepta catre firme cu care colaborez si sa mi se blocheze intreaga suma , chiar daca asta este singura sursa de venit ?
Mutumesc
Da, poate face asta. Teoretic doar pentru 1/3 din venit, practic dacă dvs nu anunțați lunar în avans creditorul ce venituri aveți și cât ar fi acest 1/3 nu văd cum ar calcula creditorul cât are voie așa că probail va cere terțului poprit toată suma....
Se poate indrepta impotirva firmelor care va datoreaza bani, acestea avand calitatea de terti popriti si fiind obligate sa vireze banii executorului judecaotresc ptr.acoperirea sumelor datorate creditorului.
Creanta este pe persoana fizica ( un BO avalizat acum 2.5 ani) care este titularul PFA, deci creanta nu este a PFA . Se poate popri plata unei prestatii a PFA ?
Faptul câ v-ati constituit, sub statut de PFA, o firmâ în nume propriu nu vâ scuteste de plata datoriilor, datorii pentru care ati fost deja condamnat.
Fiti corect cu cel câruia îi datorati bani, instiintati-l în scris de situatie si negociati cu el plata în rate pentru a evita o poprire pe toatâ suma si a putea trâi atât dpdv material cât si moral!
Bineânteles, acordul negociat trebuie materializat.