avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conditii conducator serviciu intern de prevenire si ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conditii conducator serviciu intern de prevenire si protectie a muncii

Buna ziua.
Compania la care lucrez doreste infiintarea unui serviciu intern de prevenire si protectie a muncii. Compania are putin peste 500 de angajati. Pana in acest moment activitatea legata de SSM a fost gestionata de o companie externa.
Compania mi-a propus mie sa ma ocup de acest serviciu (in calitate de sef serviciu) si doreste sa urmez cursuri de specialitate.
Eu am absolvit un liceu cu profil economic - Contabilitate si statistica si ulterior am absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor - Sectia de Contabilitate si Informatica de Gestiune.
Am citit despre conditiile minime din Hotararea 1425 / 2006 si am vazut ca ar fi necesare studii tehnice si un curs postuniversitar de minim 180 ore. Tocmai acum incepe un curs de acest tip si as avea posibilitatea sa il fac.
Ulterior acestui curs ar trebui sa intocmim documentatia si sa anuntam ITM.
Intrebarea mea: avand in vedere studiile descrise mai sus si dupa ce urmez cursul postuniversitar (care este organizat de politehnica) pot ocupa postul de sef serviciu intern de prevenire si protectia muncii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:47, 25 Octombrie 2017
Nu sunteti absolvent de facultate cu profil tehnic, nu indepliniti conditiile impuse de HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, nu puteti fi desemnat sef SIPP.
Chiar daca absolviti cursul postuniversitar (universitatile au nevoie de bani si probabil va primesc) nu va foloseste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat/sef serviciu intern ssm originalro originalro Sunt economist, lucrarea de diploma a fost legata de SSM ca parte managemntului de resurse umane, am un curs postuniversitar SSM 240 ore din anul 2005, am ... (vezi toată discuția)
Masterat ssm Tudorcirco Tudorcirco As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)