avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcere din concediu de crestere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcere din concediu de crestere al copilului

la intrarea in concediul de crestere al copilului de pana la 2 ani am avut salariul de incadrare de 1.114 lei (angajat >studii superioare- angajator > institutie bugetara). Cel care a venit pe postul meu pe perioada determinata a avut salar de incadrare 1.700 lei. Am intrebat pe ce salariu o sa ma intorc acum la lucru. Raspunsul a fost: pe salariul avut anterior. Nu beneficiez de majorarile salariale aplicate de 2 ani?
Salariul pt studii superioare este de cel putin 1.200?
Se renegociaza contractul de munca in ceea ce priveste salarizarea? Fisa postului e cea pe care am semnat-o eu? sau poate s-a schimbat intre timp si de aceea cel incadrat in locul meu a beneficiat de mai multi bani. Cum este cu examenul prevazut de OG 10 din 2008? Daca reusesc voi avea dreptul sa-mi renegociez contractul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 10 Octombrie 2009
Multumesc de raspuns,oricum nu am semnat inca nimic,deoarece dansa nu vrea sa imi plateasca zilele de preaviz si un salariu compensator.
Astazi cand m-a chemat sa semnez decizia nu avea nici adeverinta care imi trebuie la somaj,sustinea ca nu trebuie si ca pot face actele de somaj doar cu decizia aceea,eu citind aici ca trebuie eliberata si o adeverinta am insistat si pana la urma am avut dreptate.
Stiu ca sunt 20 de zile de preaviz dar dansa nu vrea sa imi mai acorde inca 5 zile,ma ameninta ca merge la ITM sa anunte ca refuz sa semnez,dar o data ce am semnat nici nu mai vad banii.
Iar de chemat in instanta nu am posibilitati materiale,chiar daca este litigiu de munca si nu platesc nici un fel de taxe,banuiesc ca trebuie sa imi iau un avocat.:((
Nu este obligatorie angajarea unui avocat , va puteti reprezenta si singura.
Chiar daca merge la ITM nu vad ce ar putea rezolva anuntand ca nu vreti sa semnati decizia. Legea prevede ca angajatorl trebuie sa va comunice decizia.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare: salariul angajatei reintoarse din cic se modifica dupa vointa angajatorului (daca nicio prevedere din RI sau CCM nu se refera la o majorare "automata") sau exista o reglementare in acest sens? vreun articol din Codul muncii care mi-a scapat?
Multumesc anticipat
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Daca salariul la reintoarcerea dupa CIC este sub minimum prevazut de lege, atunci angajatorul este obligat sa-i majoreze salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea din cic cristinamold cristinamold Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:in 4 aprilie trebuie sa ma intorc la serviciu din cic dar colegele mele au fost trimise in somaj (in locul lor ... (vezi toată discuția)
Terminare cic olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic brasov2009 brasov2009 Buna ziua, Cumnata mea s-a intoarce la servici peste 3 zile . Ea inainte sa intre in cic a fost Sef de Sector si acum la intoarcere iau spus ca doar ca Sef ... (vezi toată discuția)