avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangere contraventionala - primul termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plangere contraventionala - primul termen

am depus o plangere contraventionala pentru anulare, din cauza prescrierii. Am primit citatia cu primul termen impreuna cu intampinarea politiei. Am doua nedumeriri:

- in intampinarea politiei scrie: "Prin care achiesam la sustinerile petentului si solicitam exonerarea IPJ [...] de la plata oricaror cheltuieli de judecata [...] cauza se poate judeca si in lipsa noastra". Prin asta inteleg ca sunt de acord cu anularea PV? Sau inteleg eu gresit termenul "achiesam"?

- eu nu ma pot prezenta la primul termen. Daca nu pot fi prezent este necesar sa dau un inscris sau neprezentarea mea fara a anunta in prealabil va da castig de cauza IPJ? Daca este absolut necesar un inscris pentru a nu fi prezent, ce ar trebui sa contina si cum ar trebui sa arate?

Va multumesc,
Radu D.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:57, 25 Octombrie 2017
Buna seara,
1. IPJ este deacord cu cererea dumneavoastra si solicita sa nu se admita cheltuieli de judecata.
2. Va trebui sa solicitati judecarea dosarului in lipsa daca ati depus TOATE probele. Transmiteti URGENT cererea de judecare in lipsa si raspunsul la intampinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris pentru neprezentare proces - amenda rutiera man0war man0war Buna ziua. In 16 martie urmeaza un proces pentru contestatia care am depus-o pentru o amenda rutiera / suspendare permis. Nu trecusem pe culoarea rosie a ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie comunicarea catre petent a documentelor depuse la instanta de intimatul ipj? cyan cyan Instanta a amânat cauza în vederea solicitarii de precizari de la intimata IPJ. Cauza a fost amana din luna mai, termenul judecarii cauzei fiind stabilit ... (vezi toată discuția)
Comunicarea catre petent a precizarilor solicitate de instanta intimatului ipj cyan cyan Instanta a amânat cauza în vederea solicitarii de precizari de la intimata IPJ. Cauza a fost amana din luna mai, termenul judecarii cauzei fiind stabilit ... (vezi toată discuția)