avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract nesemnat de franciza
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract nesemnat de franciza

Buna ziua ,
Am o cafenea si functionez sub contract de franciza , vreau sa inchid afacerea si automat sa reziliez si contractul . Francizorul nu este de acord si sustine ca trebuie sa platesc penalitati. Daca acest contract de franciza nu este semnat efectiv de niciuna dintre parti se considera valabil? Intr-adevar am functionat pe numele lor si am respectat toate regulile , am platit facturi , doar ca s-a omis semnarea contractului .
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 20:11, 26 Octombrie 2017
Legea nu cere o anumita forma pentru acest gen de contract.
Chiar nesemnat in forma scrisa, acel contract este totusi in vigoare, exista intre parti.
Problema se pune cu privire la intinderea obligatiilor si posibilitatea dvs de a denunta unilateral contractul, fara plata unor daune.
In perioada precontractula francizorul era obligat sa va furnizeze dvs informatii cu privire la intinderea obligatiilor precum si perioada contractului, posibilitatea de reziliere sau denuntare.

Daca dvs ati avut comunicari scrise cu acesta, inaintea exprimarii acordului de colaborare, ar putea sa fie interpretate ca fiind clauze care dvs ati aderat.

Deci, in lipsa unui contract scris si semnat, de ambele parti, intinderea drepturilor si obligatiilor trebuie stabilita in alt mod.
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi de autor mihalache veronica mihalache veronica Buna ziua, as avea doua intrebari : 1. in ce masura se recupereaza drepturile salariale restante din drepturi de autor in instanta si 2. cum se poate ca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract babysee babysee Buna ziua, am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de ... (vezi toată discuția)