avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... doresc sa-mi dau demisia din politie si as dori sa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

doresc sa-mi dau demisia din politie si as dori sa stiu ce presupune

Buna ziua. As dori sa-mi dau demisia din politie din motive personale. Nu stiu ce presupune acest demers, termene, formulare, ce serviciu sa apelez, ce lege reglementeaza acest aspect. Va rog un sprijin in acest sens si daca exista un formular tip. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 27 Mai 2018
Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

LEGEA nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
LEGE nr. 360/2002 privind Statutul polițistului
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Am gasit cateva detalii cespre ce trebuie sa contina notificarea de demisie si anume: datele de identificare ale angajatului, functia, data la care demisia isi produce efectele, precum si durata preavizului.
Durata preavizului este de maxim 20 de zile prevazuta de codul muncii (pentru f.executie):

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Mai exista o alta lege care prevede aceasta durata a preavizului? Sau in acea notificare trebuie sa precizez exact 20 de zile? Inteleg ca dupa 30 de zile se produc efectele. Dar as dori sa stiu ce termen precizez eu in notificare.
Sunt interesat de subiect si as vrea sa aflu mai multe. Cum as putea? Multumesc.
angel3 a scris:

Sunt interesat de subiect si as vrea sa aflu mai multe. Cum as putea? Multumesc.


Postati nelamurirea dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie militar ContSters156394 ContSters156394 Ce durata are preavizul unui militar, de la data notificarii demisiei? Pot superiorii refuza, din varii motive, luarea la cunostinta referitor la decizia de ... (vezi toată discuția)
Demisie cadru militar ContSters405252 ContSters405252 Buna ziua! Sunt cadru militar si mi-am depus demisia acum aproape 30 de zile calendaristice. Demisia inseamna si trecere mea in rezerva, dupa cum mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Demisia din fuctia de inspector ( functionar public) Vasile Marian Vasile Marian Conform codului muncii cate zile de preaviz sunt prevazute?pentru ca seful meu mi-a scris pe cererea de demisie \"de acord cu preaviz 30 zile ... (vezi toată discuția)