avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau Donatie

Buna ziua, as dorii i mica lamurire ..Cum o prietena de.a mea draga are trei copii,ea doreste ca unuia din copii sa.i faca pe numele lui Casa, dar nu doreste ca sotia acestuia (fiind casatorit) sa poata benefecia de aceea Casa!! Se mai cere semnaturile si celorlalti copii,? Sau poate sa faca acest Document direct acestui Copil? Sau sint alte variante vazind ca acesta este si casatorit.Defapt mama lui doreste ca acel bun sa ii apartina lui in totalitate.Cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:34, 26 Octombrie 2017
Buna ziua,
Mama, daca e unic proprietar si s-a desbatut succesiunea de pe urma sotului sau e divortata, poate sa lase unuia din fii testament doar pentru cotitatea disponibila.
Mama poate, in conditiile de mai sus, sa incheie contract de vanzare cumparare (dar atunci beneficiaza si sotia) sau contract de donatie personala dar acesta este atacabil dupa decesul ei.
Cel mai simplu este sa mearga la un notar si sa discuite cu acesta avand TOATE actele pentru a nu incalca cotitatea disponibila in caz de testament.
Bunurile mostenite sunt bunuri proprii si sotia baiatului nu poate pretinde nimic din acele bunuri in caz de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana cu 3 copii doreste sa lase prin testament ... suzy08 suzy08 Buna ziua! O persoana cu 3 copii doreste sa lase prin testament intreaga cotitate disponibila din averea sa doar unuia dintre copii. Insa, are (printre altele) ... (vezi toată discuția)