avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! O persoana cu 3 copii doreste sa lase prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! O persoana cu 3 copii doreste sa lase prin testament ...

Buna ziua! O persoana cu 3 copii doreste sa lase prin testament intreaga cotitate disponibila din averea sa doar unuia dintre copii. Insa, are (printre altele) un teren pe care vrea sa lase in intregime acestui copil. Deci ar fi doua clauze: copilul A mosteneste intreaga cotitate disponibila si in particular mosteneste si acest teren in totalitate. Se poate formula astfel incat sa nu fie probleme sau cele doua clauze nu sunt compatibile? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
suzy08, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 4 Decembrie 2020
in cotitatea disponibila e si acel teren. Calculati valoarea bunurilor si lasiti bunuri copilului in acea valoare- terenul si apoi inca ceva de ce mai ramane, daca ramane.
adica numiti in testament ce bunuri lasati si cui, impartiti toate averea prin testament, copiilor, fara sa incalcati rezerva celorlalti 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul rezervei succesorale Adela-French Adela-French Buna ziua. Imi poate explica si mie cineva cum se calculeaza rezerva succesorala? Sunt studenta in anul 3 si pur si simplu nu inteleg... :(( Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Consecinte infiere la mostenire masso masso buna ziua! va relev urmatorul fapt: 2 frati, chiar gemeni; unul este infiat cand erau mici de catre fratele tatalui lor- devin deci oficial, veri; mama lor ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)