Buna ziua. Ma aflu in plata stimulentului de inserție din luna iulie 2017. ( fetita a implinit 2 ani le 04.09.2017 si am revenit cu 2 luni mai repede la locul de munca) Azi, 26 oct mi-au fost înmânate actele privind concedierea -motiv concediere art. 65 (1) din Codul muncii, adică citez: "dificultati economice ...; suspendarea contractului de comodat (pt cladirea unde imi desfasuram activitatea) si nu sunt disponibile alte locuri de munca corespunzatoare pregatirii prpfesionale si capacitatii dvs de munca." Din OUG 111/2010 ART.25 reiese că este interzis angajatorului sa dispună încetarea raporturilor de munca in cazul salariatei care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art.7.
Ma interesează dacă este legal desfacerea contractului de munca in aceasta situatie.
Astept urgent un raspuns ca sa stiu daca semnez sau nu actele primite.
Va Multumesc!
Exista si alin.3 al art.25 din OUG 111/2010 care prevede situatiile in care o persoana aflata in plata stimulentului de insertie poate fi concediata.
Daca nu semnati actele de luare la cunostinta, atunci acestea pot fi comunicate prin posta cu confirmare de primire sau , mai nou, printr-un executor judecătoresc.
Buna seara.
Multumesc pentru raspuns!
Acest aspect ma intereseaza si pe mine mai exact.
Am specificat ca motivele invocate de angajator sunt: -desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice (reducerea cheltuielilor pe timp de iarna); -suspendarea contractului de comodat aferent cladirii unde imi desfasuram activitatea si -indisponibilitatea altui post corespunzator pregatirii profesionale si capacitatii de munca.
Conform alin.(4) art.25 din OUG 111/2010, alin (2) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Motivele invocate de ei se incadreaza in situatiile prezentate in alin(4) art.25 din OUG111/2010??
Firma nu isi declara falimentul, iar nu stiu daca pot fi considerate motivele de mai sus ca parte a unei reorganizari judiciare.
Depinde de interpretarea instantei ... daca se va lua strict mot-a-mot definitia reorganizarii judiciare, atunci cred ca va fi admisa contestatia dvs.
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
Concediere
Dfg9
Sunt in insertie pina in 05.2020. Angajatorul ma demis conform art 65 si 66 din legea 53/2003.
Are voie sa ma concedieze fiind in insertie ?
conform OUG nr ... (vezi toată discuția)