avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! M-am reintors la munca din ccc in urma cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! M-am reintors la munca din ccc in urma cu an (copil ...

Buna ziua!
M-am reintors la munca din ccc in urma cu an (copil 1a6l), la un alt anagajator. In prezent beneficiez de stimuletul de insertie, dar am primit o notificare de la anagajator ca va desfiinta postul pe motive tehnico-economice (65/53), preaviz 20 zile si ca voi putea beneficia de somaj.
Intrebarea mea ar fi, daca este legal si ce se va intampla cu stimulentul de insertie? (mai sunt inca 6 luni pana cand copilul va implini 3 ani)
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
Adc6tr@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 9 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit prevederilor art. 25 alin.(2) lit.b din OUG nr.111/2010, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie.

Prevederile nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii, și nici în situațiile prevăzute la art. 90 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! dacă beneficiez de stimulent de inserție pot fi data ... Răzvan și Maria Răzvan și Maria Bună! Dacă beneficiez de stimulent de inserție pot fii data fără motiv afara de la locul de munca? Cât timp este obligat angajatorul sa ma țină după ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!am revenit revenit în 2021 la munca după 1 am și ... Alessiaa Alessiaa Bună ziua!Am revenit revenit în 2021 la munca după 1 am și 10 luni de creștere copil ,am luat stimulent de inserție,dar după 2 luni m-au mutat pe alta ... (vezi toată discuția)
Întoarcere la munca după concediu creștere copil AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, am citit tot felul de lucruri contradictorii pentru mine. Ma poate ajuta cineva cu o informație? O salariata ce se intoarce din concediu creștere ... (vezi toată discuția)