avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua!Am revenit revenit în 2021 la munca după ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua!Am revenit revenit în 2021 la munca după 1 am și ...

Bună ziua!Am revenit revenit în 2021 la munca după 1 am și 10 luni de creștere copil ,am luat stimulent de inserție,dar după 2 luni m-au mutat pe alta firma tot din grup și după alte 2 sapt m-au dat în șomaj.Este legal?Se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 19 Aprilie 2023
Concedierea salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție este posibila pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii, și nici în situațiile prevăzute la art. 90 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.
Pe mine m-au dat afara cu art.31,alin3,
Legea 51/2003.Sa înțeleg ca nu au procedat legal?Dacă nu au procedat legal ii pot da în judecata?Dacă au procedat legal puteam sa mai iau 90 de zile stimulentul de inserție?
Va mulțumesc.
Cornel Vasile a scris:

Concedierea salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție este posibila pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii, și nici în situațiile prevăzute la art. 90 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.

Erati in perioada de proba ?
Da,ca la orice firma noua.Ideea este ca aceasta firma este tot din grupul unde am lucrat peste 12 ani.M-au pus sa îmi dau demisia din firma unde am revenit din creștere copil și în aceeași zi mi-au făcut angajarea pe cealaltă firma.

Cornel Vasile a scris:

Erati in perioada de proba ?

In acesr, au incalcat legea .. OUG 111/2010 care prevede ca, este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
....
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1) și (2);
....
Art.31 alin.3 C.mun. este un caz de incetare a raporturilor de munca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba dar pe durata stimulentului adamar adamar buna ziua, ma aflu in stimulet de insertie , fata face 3 ani pe 3 iunie 2018. pana in data de 27 decembrie am lucrat la o firma multinationala, iar din 12 ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in timpul beneficierii de stimulent insertie Horatia Horatia Buna ziua, Va rog frumos raspuns avizat la urmatoarele -daca primesc stimulent de insertie dar am schimbat angajatorul, am obligatia eu sa il anunt despre ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt in cic si urmeaza sa ma intorc la munca pe 3 ... RGC23 RGC23 Buna seara, Sunt in CIC si urmeaza sa ma intorc la munca pe 3 feb. Am trimis cererea de reintoarcere. Intre timp am aflat neoficial ca 10 colegi de pe ... (vezi toată discuția)