Buna seara,
In urma cu 2ani am facut greseala vietii mele parandu-mi rau de un "prieten" si dandu-i bani fara acte. I-am dat suma de 7000€ spunandu-mi ca mi-i va da intr-o luna. Lucru care nu s-a mai intamplat nici pana in azi. De luna viitoare incepe procesul civil cu aceasta persoana. Spuneti-mi, va rog, daca exista posibilitatea sa mi-i iau inapoi pe baza urmatoarelor dovezi: 2martori printre care unul este mama;
Mesajele scrise in care recunoaste suma si face in continuare promisiuni
Inregistrarile audio in care nici nu infirma, dar nici nu afirmă suma. Domnul avocat mi-a spus ca se poate insa sunt foarte stresata si vreau sa va cer si dumneavoastra parerea.
Multumesc.
nu sunt avocat dar eu stiu ca si aceste "intelegeri verbale "pot avea valoare juridica ;din cate am observat si eu, la procese se foloseste aceasta procedura : 2 martori care spun asa si asa ...nu stiu insa ce se intampla daca si persoana careia i-ati dat banii are ideea de a aduce 2 martori la rândul sau ?banuiesc acum ca mesajele sunt de pe telefonul celei careia i-ati imprumutat banii, oricum puteti cere de la operatorul telefonic toate inregistrarile, dar nu stiu daca acestea sunt probe in instanta ; poate are avocatul dvs o idee mai interesanta sau poate puteti negocia cu peroana respectiva , in sensul ca ii spuneti sa semneze ori o esalonare a platilor; ori o hartie in care spuneti ca va multumiti sa va plateasca 5000 euro din cei 7000 ;in momentul in care va semna, va recunosste implicit ca a primit acesti bani , ceva de genul.e o simpla idee....
Multumesc pentru raspunsuri.
M-am gandit si eu la aceasta situatie de a nu recunoaste ca sunt mesaje trimise de el si de a pune deasemenea 2 "martori". Am si un printscreen facut de la mesajele de pe facebook in care imi cere o suma de bani.. sunt foarte stresata cu acest proces pentru ca este si un om cunoscut cu legaturi puternice prin instituții in acest oras mic.Am "norocul" daca-l pot numi asa ca imi raspunde la mesaje,apeluri... L-am intrebat pe domnul avocat daca sunt suficiente mesajele si mi-a spus ca da...Insa eu daca pierd acest proces nici macar de "vorba buna" nu o sa-i mai iau dupa.De aceea sunt stresata pentru ca este totul sau nimic de data asta. Nu vrea sa semneze nimic,de asta cred ca se bazeaza pe ceva invatat fiind de cineva si probabil asteapta sa treaca acei 3 ani.
Dovezi
Martonze
1.Cum as putea sa fac dovada respectarii programului de vizita? Oare pot cere instantei ca prin hotararea ce o da, sa oblige partile la incheierea unui proces ... (vezi toată discuția)
Inscenare
marian1973_bc
Buna seara. am o problema cu care ma confrunt. Va rog sa-mi dati un sfat daca se poate.
Am avut o lucrare de instalatii la cineva, si nu mi-a platit iar ... (vezi toată discuția)