avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces la casă blocat datorită împroprietăririi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces la casă blocat datorită împroprietăririi vecinului. Pe cine dau în judecată ca să mă pot folosi din nou de drum?

Buna ziua,
in 2007 am cumparat un teren cu drum de acces(drum de exploatare).
Acum, vecinul mi-a blocat accesul pe drum deoarce este in proprietatea lui acel teren.
Cum s-a putut ca in cadastru+alte acte cand am cumparat sa fie drum acces si ulterior sa fie improprietarit vecinul?
Acum intru pe proprietatea mea ptin curtea unui alt vecin.
Ce pot face?
Pe cine sa dau in judecata? Primaria?
Multumesc !

Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 07:44, 29 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa o analiza concreta a situatiei, exista mai multe cai pentru a solutiona problema dvs., insa trebuie vazut daca dvs ati avut un drept de trecere, de servitute sau care a fost situatia initiala, ce statut juridic a avut drumul inainte si ce statut juridic are acum acum, si in ce conditii a fost improprietarit vecinul cu acel drum. Oricum, daca nu aveti pe unde sa intrati si daca vecinul are drumul in proprietate in mod legal, aveti dreptul sa-i solicitati un drept de trecere, in anumite conditii.
In cadastru , in autorizatia de construire(avem casa construita si intabulata din 2008) si restul actelor detinute de mine(contract vanzare-cumparare) eu am acces direct din drumul de exploatare, drum care a disparut in planurile actuale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pe schitele dvs apare drumul si accesul catre drum, insa nu apare al cui este drumul de fapt, sens in care fie faceti o petitie catre primarie sa vedeti ce s-a intamplat cu drumul de exploatare si daca mai este sau nu in administrarea primariei, fie (sau in paralel) solicitati catre ocpi un extras de informare cu privire la drumul respectiv (puteti chiar sa intrati pe eTerra, geoportalul ancpi sa vedeti daca drumul figureaza intabulat). In rest, ce v-am scris in primul mesaj ramane valabil.
Drumurile de exploatare sunt drumuri publice.
Puteti cere informatii in scris primariei, are obligatia sa va raspunda in termen de 30 de zile.
Puteti sa mergeti in audienta la oficiul de cadastru cu documentele detinute de dvs.
Puteti intra pe [ link extern ] ).
Puteti face o sesizare scrisa si documentata la primaria de care apartineti.
Dacă aveți acces la acel drum în acte și faptic nu, notificați vecinul prin executor sa refacă intrarea care va permite accesul.Nu vrea ,la instanța unde cereți despagubiri. Normal trebuie sa raspunda si sa va expluce de de a procedat asa.Poate a greșit primăria nu vecinul și atunci va judecați cu cine a greșit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar remus1970. remus1970. În anul 2002 am cumpărat prin act de vînzare cumpărare de la părinţii mei o suprafaţă de 1890 m pătraţi teren intravilan pentru care am făcut şi ... (vezi toată discuția)
Terþ invocã drept de proprietate asupra cãii de acces rodiatea rodiatea Teren cumpărat în 2009; acces de pe un drum care apare astfel, ca drum, în harta comunei şi în documentele mele cadastrale (în actele mele are şi o ... (vezi toată discuția)