Buna ziua,m-am angajat de curand si nu sunt multumita de locul de munca si as vrea sa plec dar problema este ca atunci cand am semnat contractul mi sa spus k dk vreau sa renunt inainte de cele 22 de zile a contractului v-a trebuii sa platesc o taxa de 50 de lei si nu mi primesc nici banii pe zilele lucrate!Va rog puteti sa imi spuneti si mie daca stiti care ar fi consecintele daca as pleca si nu as plati aceea taxa?
Avand in vedere ca este o clauza contractuala pe care care a-ti acceptat-o cu ocazia semnarii CIM,pentru eventuala recuperare a unor sume nascute din raportul de munca ,angajatorul teoretic,poate dispune actiuni de recuperare a sumei,
inclusiv prin actionarea dvs in instanta
Este o clauza abuziva introdusa in c.i.m. ... puteti pleca, iar in cazul in care refuza achitarea salariului sesizati ITM-ul si/sau instanta de judecata.
Din cate inteleg nu este scris in CIM acest lucru, doar vi s-a spus.
In cazul asta nu au cum sa va retina nici un leu. Daca primiti mai putin decat pe statul de plata, nu il semnati, nu luati banii si depuneti la Inspectia Muncii o sesizare ca nu ati primit drepturile banesti.
Trebuie sa va dati demisia (daca nu v-o primeste o trimiteti prin posta cu confirmare de primire), sa stati in preaviz 15 zile (sau cate sunt trecute in CIM) si apoi sa vedeti ce se intampla la lichidare.
Daca mai sunteti in perioada de proba, CIM poate inceta numai cu o notificare pe care sa o inmanati angajatorului, fara sa mai stati in preaviz.
N-am inteles prea bine despre care 22 de zile este vorba,
dar, chiar si asa sunt sigur ca este o prevedere contractuala ilegala, iar Freeelis are dreptate: puteti pleca fara griji!