avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa comert imbracaminte second hand
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa comert imbracaminte second hand

doresc sa infiintez PFA ( norma fixa de venit) avand ca obiect de activitate Comert cu articole de imbracaminte second hand, insa , am canteva nelamuriri:
-in cazul PFI, se utilizeaza NIR sau ajunge sa trec ff in Reg de incasari si plati? daca trebuie facut Nir, cum se procedeaza, tinand cont ca achizitia s-a facut in kg iar vanzarea se va face in buc? Pe langa toate acestea ff este de import. In acest caz ce se modifica?
-Rgistrul Inventar cum se tine? In kg sau in buc?

Va rog tare mult sa ma ajutati!
Multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:49, 10 Octombrie 2009
marfa se receptioneaza la buc,si la pretul de vanzare si se tine evidenta marfii in raport de gestiune,si trebuie si casa de marcat.

In registrul inventar se tine evidenta ob.de inventar si mij.fixe.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
JUNC LAURA ADRIANA, Contabil
adriana ovanescu a scris:
doresc sa infiintez PFA ( norma fixa de venit) avand ca obiect de activitate Comert cu articole de imbracaminte second hand,[...]

La acest tip de activitate nu se aplica norma fixa de venit ci trebuie sa tineti contabilitatea in sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare de gestiune a marfurilor la ii valicluj valicluj am si eu o nelamurire. am un IF cu domeniul de activitate de magazin haine second si marfa imi vine in kg fac PV de transformare din Kg in buc, fac NIR de ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila second hand miraj miraj am mare nevoie de o monografie sh(haine) as vrea sa stiu mai precis cum se face transformarea din kg in bucati si ce documente trebuie intocmite si ce contin ... (vezi toată discuția)
Pfa madylumy madylumy buna seara, am infiintat un pfa de curand pentru un magazin de haine, am si eu cateva nelamuriri: pentru marfa achizitionata ce acte ar trebui sa intocmesc, ... (vezi toată discuția)