avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dacă are rată la bancă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dacă are rată la bancă

Buna seara.am si eu o intrebare.tatal meu a murit in urma cu cateva luni si avea o rata la banca.eu am trei rate la banci iar sotul meu este pensionat pe caz de boala.trebuie sa platesc ceva din creditul tatalui meu sau va plati mama mea in continuare?mamei mele ii vor scadea din suma mare pe care o plateste lunar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: valdeval , utilizator 21:59, 27 Octombrie 2017
Cine accepta drepturile unei succesiunii, accepta și obligațiile acesteia. Nu acceptați moștenirea și nu veți avea nici obligații de onorat de pe urma defunctului.
Beka84 a scris:
nu sunt avocat dar intreb asa ...casa , apartamentul unde sta mama dumneavoastar , pe ce nume este ? al mamei ? al tatalui ? al ambilor ? ca dumneavoastra puteti sa NU acceptati succesiunea dar daca ea are si active, adica apartamentul si pasive, adica datorii, atunci mama dumneavoastra singura va prelua ambele ,
daca e o suma mare de platit lunar, dansa poate face o negociere cu banca, o refinantare, astfel incat creditul sa fie prelungit pe o perioada mai mare, revenind o rata mai mica, /luna sau poate vinde /inchiria apartamentul pe care il accepta la succesiune , fct de situatie-nu o cunosc exact , doar intuiesc ....
in cazul in care mostenirea nu contine active -casa , apartament, banca va incerca sa isi recupereze banii de la mostenitori, de aceea spun ca ar fi bine sa va ganditi de pe acum cum faceti

Buna seara.am si eu o intrebare.tatal meu a murit in urma cu cateva luni si avea o rata la banca.eu am trei rate la banci iar sotul meu este pensionat pe caz de boala.trebuie sa platesc ceva din creditul tatalui meu sau va plati mama mea in continuare?mamei mele ii vor scadea din suma mare pe care o plateste lunar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva este obligata sa achite datoriile decedatului? Delya Db Delya Db Tatal meu a luat acum cativa ani un credit doar cu buletinul (25 mil), asa, de capul lui.Neprimind niciodata vreun desfasurator cu ratele lunare ce le avea de ... (vezi toată discuția)
Banca- rata pana in 2015 Herra_ Herra_ Mama mea are un imprumut de 10.000ron la BRD. Rata lunara de 300roni o platesc eu. II dau lunar ei (ea da de pe cardul de pensii) Daca Doamne fereste i se ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)