avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire ilegala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire ilegala

Este normal ca in urma unei adrese din partea ANAF de blocare a conturilor,banca la care ai deschise doua conturi ,din care unul de salariu sa-ti puna poprire si sa vireze direct catre ANAF,de pe un cont 100% iar de pe cel de salariu 1/3, in conditiile in care ii prezinti adeverinta din partea institutiei la care lucrezi ca deja din salariu s-a facut o data poprirea ?
Deci cu alte cuvinte banca a avut grija sa lase clientul fara limita de existenta,pe o luna intreaga sa ramai sa traiesti cu 200 lei.
In aceeasi ordine de idei tot banca respectiva ii cere clientului sa aduca de-acasa 270 lei pt.o rata care in mod normal se facea retragerea directa din cont(suma in cont fiind suficient de mare incat macar atat putea face banca,mai intai sa retraga rata iar restul sa trimita catre ANAF).
Am depus cei 270 lei care si acestia la randul lor au fost trimisi tot catre ANAF.
Considerati ca este legal a se pune poprire de doua ori si de catre doua institutii intr-o luna pe un singur salariu ,repet,in conditiile in care dupa o poprire ii duci bancii dovada ca in luna respectiva deja ai avut o poprire ?
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 13:47, 28 Octombrie 2017
din pacate e corect. Din salariu se retine 1/3 daca aveti o singura poprire pe numele dvs si 1/2 daca sunt 2 sau mai multe popriri. Orice suma veti depune in conturile blocate va merge la ANAF. Daca in celalalt cont va intra bani care nu reprezinta salariu, vi se opresc toti (100%) pana se acopera datoria la ANAF . Nu tine nimeni cont ca aveti rata la banca, Se pot pune popriri mai multe pe acelasi salariu.......fara numar......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Bani retrasi din cont in contul datoriilor catre fisc dwayanu dwayanu acum 2-3 saptamani am primit o citatie de la anaf, conform careia ni se vor bloca conturile, din banca si de la trezorerie, daca nu platim datoriile de 1800 ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)