avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Închiriere apartament cu probleme, reziliere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Închiriere apartament cu probleme, reziliere contract. Ce pot face ca să recuperez suma corectă din garanție?

Buna ziua,
Am inchiriat un apartament cu contract facut de mana, nu este inregistrat la fisc. Am locuit acolo aproximativ 2 saptamani, apoi am sunat proprietarul ca vine un miros urat din baie, care se extinde pe sub usa in toata casa. proprietarul a spus ca nu are ce sa faca, atunci eu i am zis ca nu pot sa continui sa stau acolo. Acum proprietarul imi face un calcul in care eu trebuie sa ii platesc intretinerea pe doua luni, internetul pe doua luni, reparatiile lift (nu am fost de acord ca eu sa platesc reparatiile, lucru mentionat in contract). Aceste sume se scad din garantie si astfel suma pe care el vrea sa o returneze este foarte mica. Ce pot face ca eu sa imi recuperez suma care mi se cuvine?
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 18:02, 30 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un contract incheiat pe perioada nedeterminata sau determinata? prevede clauze de reziliere sau denuntare unilaterala?.
In primul rand ar trebui sa ii transmiteti o notificare scrisa la adresa pe care a mentionat-o in contract, prin care ii precizati problemele, si solicitati rezolvarea lor. Solicitati si sa va comunice un exemplar al contractului, care sa poarte viza ANAF.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Este un contract incheiat pe perioada nedeterminata si nu este prevazuta nici o clauza de reziliere/denuntare.
Este si culpa dv ca ati inteles sa inchiriati spatiu cu destinatia de locuinta fara a incheia contract de locatiune,cu clauze avantajoase dv
Incercati solutionarea amiabila,pentru ca eventuala solutionare in instanta implica timp,stres si nu garanteaza solutie favorabila dv
Contractul nu este inregistrat la ANAF si nici la intretinere nu au fost trecute cate persoane au locuit, domnul a trecut doar o singura persoana.
Neavand clauze contractuale, care privesc denuntarea unilaterala, trebuie sa respectati termenul de preaviz de 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract circa financiara... Egnar Egnar Buna ziua am inchiriat o garsoniera cu contract la circa financiara ,spuneti-mi va rog ,eu chirias pot rezilia oricand contractul de la circa financiara?Ma ... (vezi toată discuția)
Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)