avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale emitere bilete la ordin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

emitere bilete la ordin

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca biletele la ordin avalizate, emise de catre o societate comerciala mai intra sub incidenta codului penal. Mai exact, cum se procedeaza :
se merge la politie la cercetari penale si se face o plangere sau se merge direct la tribunal ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:03, 9 Octombrie 2009
Biletele la ordin avalizate intra sub incidenta codului penal
Daca doriti sa formulati plangere penala impotriva emitentului, trebuie sa depuneti plangere penala la organele de cercetare penala.
Poate ar fi bine, ca-n paralel, sa-ncercati si punerea-n executare a titlului dvs in vederea recuperarii creantei
Scopul Dvs. ar trebui sa fie recuperarea datoriei. Faptul ca e avalizat (sper ce de catre o banca) va usureaza mult sarcina: mergeti la banca si luati-va banii!
N-are decat sa-l execute banca, pentru ca ea s-a "blindat" cu garantii atunci cand a avalizat biletul la ordin. B-)

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin refuzat incident major sau minor? pneuros pneuros Am un bilet la ordin tip nou refuzat de banca din lipsa de numerar vreu sa stiu daca aceasta este un incident de plata minor sau major? biletul a fost introdus ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)