Buna ziua , am închiriat un apartament impreuna cu încă 2 prietene . La început proprietarul nea spus că vrea sa facem contract , toată lumea a fost de acord . Bineinteles cu mențiunea sa se faca doar pe un singur nume si asa sa dus o prietena sa il semnez din cauza ca eu nu am putut lipsi de la munca. Sa semnat si ni sa dat si noua un exemplar sa il avem. După o perioadă de timp una dintre prietene a plecat. Nu a fost nicio problemă. La scurt timp si tipa care a semnat acel contract ă plecat , fiindca ea ă plecat proprietarul mia spus sa imi fac bagajul si sa plec in termen de 15 zile .motivul pe care mi-l da este ca eu nu imi pot acoperi costurile chiriei si ca el oricum vrea sa vândă sau sa il închirieze la un preț mult mai mare. Eu m-am simțit neindreptatita atata timp cat am vorbit ca eu vreau sa stau un an de zile in acel apartament. Am ajuns sa ma cert cu el si iam cerut sa imi dea un motiv întemeiat pentru care ma da afara . L-am întrebat dacă acel contract este înregistrat la anaf . Raspunsul dansului ă fost ca el nu se justifică in fata mea. ( La început cand am vazut acel contract mi am dat seama ca nu este ceva legal ci doar asa de fațadă. Nu am sesizat pe nimeni fiindca eram mulțumită ca in sfarsit am gasit unde sa stau . Greseala mea si o recunosc .)Am vrut sa ma răzbun ducand-mă la secția de poliție unde am depus o plângere si am cerut sa fie verificat daca sa facut contract sau nu . Nu am cerut altceva fiindcă stiam cat de mult am gresit .După 2 saptamani sunt sunata de la poliție sa vin sa dau o declarație. Unde domnul politie imi spune ca nu am nimic ce sa fac ( caz in care stiam asta ) si lam întrebat daca sa verificat daca sa avut contract sau nu . La care domnul polițist imi raspunde ca orice foaie semnată este contract, nu trebuie să aibă nr de inregistrare sau semnatura si ștampila de la anaf . Am rămas fără cuvinte . Am plecat cu gândul că șpagă rezolva tot . Acum întrebarea mea este daca fac o sesizare la anaf precum ca vreau sa se verifice daca in acel apartament sa facut contract .proprietarul va fi luat la verificat sau pur si simplu va fi inca o foaie in plus pe masa lor .
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In situatia in care concretizati intentia dv de a sesiza oficial ANAF,autoritatea va desfasura verificari si daca nu se regaseste in evidente contractul ,locatorul va fi acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala