avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cât este valabilă o procură generală?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cât este valabilă o procură generală?

O procură generala intocmită în 2013 are valabilitate si in 2017?
citat din documentr: prezentul mandat este dat pentru administrareadeplină potrivit 800-801 cod civil, nu este transmisibil, este cu titlu gratuit și valabil până la revocarea expresă"
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 12:32, 1 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ... ati raspuns chiar d-voastra la intrebare. Ce poate sa insemne "valabil pana la revocarea expresa" decat faptul ca termenul nu este limitat?
Mulțumesc, Am dorit o confirmare, deoarece mi s-a spus că acest tip de document are valabilitate numai 3 ani!
Pai este valabil 3 ani.
Art. 2015

Durata mandatului

Dacă părţile nu au prevăzut un termen, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui.
Chiar dacă este specificat(citat din document): prezentul mandat este dat pentru administrarea deplină potrivit 800-801 cod civil, nu este transmisibil, este cu titlu gratuit și valabil până la revocarea expresă"?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta ar insemna ca procura e valabilă și 50 de ani.
Dacă nu a fost menționat nici un termen, mandatul încetează in 3 ani.

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)
Procura de administrare dupa deces. paul_sonea paul_sonea Buna seara. O doamna are procura de administrare de la sora sa care e bolnava de cancer. Daca sora ei moare ce se intampla cu acea procura? Mai e valabilă sau ... (vezi toată discuția)
Contract de mandatar, cu mandatarul decedat ciprianj ciprianj Buna ziua! Am o intrebare. O persoana are un contract de mandatar pentru o alta. Mandantul, a decedat. Mandatarul continua sa folosesca contractul de ... (vezi toată discuția)