Buna ziua, am varsta de 23 ani iar in momentul de fata sunt student, nu mai sunt in intretinerea parintilor de la varsta de 16 ani, cum sunt copropietar pe imobilul in care locuiesc, doresc sa ies din indiviziune, ar urma sa fac asta pe cale judecatoreasca deoarece de cativa ani nu se reuseste acest lucru, unul dintre parati v-a fi mama mea.
Intrucat in momentul de fata nu am nici un venit voi depune cerere pentru ajutor public judiciar , ar afecta cererea veniturile parintilor?
De la varsta de 16 ani pana la varsta de 20ani am primit ajutor din partea bunicii, in urma decesului acesteia m-am descurcat singur, fara ajutorul nimanui pana in prezent.
Cum voi demontra ca nu detin nici un venit si nici nu sunt in intretinerea parintilor?
O alta nedumerire, am citit legea nr. 193/2008 si am observat articolul 50 : "In situația în care, prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, beneficiarul ajutorului public dobândește bunuri sau drepturi de creanță a căror valoare, respectiv cuantum, depășește de 10 ori cuantumul ajutorului public acordat, acesta este obligat să restituie ajutorul public. Procedura de restituire este cea prevăzută la cap. III din prezenta ordonanță de urgență."
Daca in urma procesului mi se va atribui o suprafata de teren conform cotei pe care o detin iar in schimbul constructiilor mi se va oferi o sulta echivalenta cotei mele, inseamna ca am dobandit aceste bunuri in urma hotararii si trebuie sa returnez ajutorul primit?
//cota pe care o detin este cumpara de catre mine prin act de vanzare cumparare.