avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Buna ziua !
Am luat un radar in localitate, si pe filmare se vad doua masini ( a mea si masina din fata). Am facut contestatie, si m-ar interesa daca trebuie sa fiu prezent la primul termen si daca se poate afla sigur care si cu ce viteza circula :)
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
eddy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: eddy33 , utilizator 17:02, 7 Noiembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este interesul dv sa fiti prezent la judecata cauzei pe care ati demarat-o prin contestarea PV
Se poate afla viteza cu care ati fost depistat,daca prin actiune ati solicitat instantei proba cu inscrisuri,respectiv intimata SPR sa depuna documentele justificative
Din integistrarea video instanță poate aprecia daca viteza înregistrată de radar este sau nu corect consemnata in PV.
Nu este specificat nicăieri ca înregistrarea radar nu este validă dacă apar simultan doua autovehicule
Din integistrarea video instanță poate aprecia daca viteza înregistrată de radar este sau nu corect consemnata in PV.
Nu este specificat nicăieri ca înregistrarea radar nu este validă dacă apar simultan doua autovehicule
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gheorghe Florin a scris:

Daca inregistrarea este facuta cu un radar Doppler si operatorul nu a folosit modul FASTEST (doua viteze afisate simultan, cea mai mare si cea imediat urmatoare) atunci chiar nu ar trebui sa fie valabila. Manualul radarului, aflat pe site-ul FCC (comisia federala americana pentru comunicatii, cea care a dat avizul de utilizare firmei MPH - licenta utilizata si in Romania) specifica foarte clar ca radarul nu poate asocia tintele (vitezele depistate, caci el vede doar viteze, nu si amplasarea spatiala) cu vehiculele prinse in imagine la capitolul despre utilizarea in mod FASTEST.
In plus, acest capitol din manual este in totala contradictie cu art.3.3.2 din NML-021/2005, care este articol de verificare metrologica anuala. In consecinta toate avizele obtinute sunt ilegale, din moment ce se obtine acest aviz, iar un articol de norma metrologica, obligatoriu, este bifat ca adevarat, cu buna stiinta,stiindu-se ca in realitate este fals.

Pentru conformitate: [ link extern ]

"The MPH BEE III is designed for convenient use by law enforcement agencies to measure the speed of motor vehicles when operated from a moving or stationary patrol vehicle. The BEE III utilizes the well -known and legally accepted Doppler principle and has been type accepted by the Federal Communications Commission. "
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
3.3.2. Logica procesului de masurare al cinemometrului trebuie sa fie astfel conceputa incat sa nu poata fi atribuita o masurare de viteza, unui autovehicul care nu are nici o legatura cu aceasta viteza (in special in cazurile in care cinemometrul este utilizat pe masurare manuala), precum si in cazurile de incrucisari sau depasiri intre vehicule, cand acestea se afla simultan in raza de masurare a cinemometrului, sau cand cinemometrul este utilizat in regim de deplasare a autovehiculului pe care este instalat.

Cu siguranta instanta poate aprecia corect din înregistrare dacă se vede clar ca cele doua vehicole circula cu aceeași viteza sau una este în accelerare deoarece depășește sau unul franeaza pentru a stationa.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Se pot declara ilegale aparatele radar bazate pe efect doppler, ale politiei ? latka latka Conform art. 3.3.2 din norma de metrologie ce se refera la acest tip de aparate, respectiv NML 021-05 /2005: 3.3.2. Logica procesului de masurare al ... (vezi toată discuția)
Pot contesta valoarea vitezei depistată de aparatul radar, menționată în procesul verbal de contravenție? Johncolonelu Johncolonelu Pot contesta valoarea vitezei depistata de aparatul radar si mentionata inPV contraventie si care a implicat retinerea permisului de conducere si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)