avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Buna ziua !
Am luat un radar in localitate, si pe filmare se vad doua masini ( a mea si masina din fata). Am facut contestatie, si m-ar interesa daca trebuie sa fiu prezent la primul termen si daca se poate afla sigur care si cu ce viteza circula :)
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
eddy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: eddy33 , utilizator 17:02, 7 Noiembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nu ati inteles, "logica procesului de masurare al cinemometrului trebuie sa fie astfel conceputa", adica nu instanta sau operatorul trebuie sa decida ce viteza a cui este, echipamentul trebuie sa indice fara dubiu pe imaginea inregistrata ca viteza 1 este a autovehiculului 1 si (posibila) viteza 2, mai mica este a autovehiculului 2, nemaivorbind de cazul in care sunt mai multe autovehicule in imagine.
Norma metrologica la art.3.3.2 stabileste un deziderat tehnic, nu unul juridic, ce trebuie stabilit intr-o sala de judecata.
Din moment ce asta nu se intimpla in realitate (radarul este exact ca un liliac orb intr-o pestera, numai ca nu vede distante, ci viteze si o afiseaza cu indicativul T (Target) pe cea mai mare descoperita) norma metrologica este incalcata cu buna stiinta an de an, cind se emit buletinele de verificare, avizele fiind ilegale si false.
In instanta se intimpla cam asa:
-" Ai vazut CD-ul ma?"
- Da, domnule judecator.
- Ia vino-ncoa ! Ia, nu esti tu asta, cel mai apropiat, ce tot o aburesti !
- Nu, eu sunt asta de la cadrul X, cind operatorul a mutat obiectivul si implicit radarul spre o singura masina, uitati aici, acum se vede si numarul conform art .3.5.1 din NML..
- Ia mai pune-i odata lu' asta, ca nu intelege, ce tot vii cu prostii.
- Stati asa sa va explic, radarul are un unghi de emisie de 13 grade, fasciculul e un soi de con, care la 500 de metri distanta , spre exemplu, acopera suprafata unui cerc al carui diametru este 114 metri, deci prinde in obiectiv multe posibile tinte, deci daca sunt mai multe masini...
- Hai lasa, treci la loc, mai ai ceva de adaugat pe fond, daca nu ...."
40 de cauze dezbatute in 60 de minute. In pronuntare dupa ora doua.

Multumesc frumos pentru raspunsuri. O sa-mi iau o zi libera de la serviciu, fiind la Husi... si chiar o sa merg sa vad ce se intampla. Este prima intrare intr-o sala de tribunal, sper sa fie si ultima....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot declara ilegale aparatele radar bazate pe efect doppler, ale politiei ? latka latka Conform art. 3.3.2 din norma de metrologie ce se refera la acest tip de aparate, respectiv NML 021-05 /2005: 3.3.2. Logica procesului de masurare al ... (vezi toată discuția)
Pot contesta valoarea vitezei depistată de aparatul radar, menționată în procesul verbal de contravenție? Johncolonelu Johncolonelu Pot contesta valoarea vitezei depistata de aparatul radar si mentionata inPV contraventie si care a implicat retinerea permisului de conducere si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)