Sotul meu are doi copii dintr-o casatorie anterioara. Noi nu avem copii. Cum ar trebui sa procedam in situatia in care, daca ar deceda sotul meu, copiii lui sa nu poata mosteni nimic, decat dupa decesul meu? Ce acte ar trebui sa facem acum (vanzare cumparare, donatie, testament) in aceasta situatie?
Copii sunt cu siguranta mostenitori. Depinde de cand sunteti casatoriti,daca propritatile sunt facute in timpul casatoriei si in ce masura ati contribuit daca proprietatea era bun propriu al sotului. Chiar daca veti face acte de orice fel copii au cota lor data de lege .
Copiii sunt mostenitori rezervatari, adica legea le acorda o cota din masa succesorala, chiar impotriva vointei tatalui lor, manifestata prin testamente sau donatii. Rezerva succesorala a copiilor este de 3/8, ceea ce inseamna ca pot solicita reductiunea unui eventual testament sau donatie, pana la intregirea rezervei succesorale.
Mai pe romaneste, oricum ar fi, nu pot ramane fara nimic.
Cu dvs nu au nici un fel de grad de rudenie, astfel incat sa va mosteneasca sau sa primeasca ceva la decesul dvs.
Testament
0737187571
Buna ziua, in 1989 m-am recasatorit eu am ramas cu 1 copil (6 ani) iar sotul meu a lasat 2 copii (tot micuti)sotiei intr-un apartament pe care tocmai il ... (vezi toată discuția)