Buna ziua.Cumnata a decedat acum 1 an 6 luni, cumnatul a decedat acum 3 ani, singurul lor copil a decedat înaintea lor .după cumnat sunt moștenitori o soră a dânsului și nepoți de la un frate. după cumnata mea sunt 7 frați /surori și nepoți de la alt frate decedat. Aș dori să știu care sunt cotele de moștenire si care soluție ar fi mai ieftină: la notar sau judecătorie?
Daca bunurile au fost dobandite de soti in timpul casatoriei, pe jumatatea cumnatului din bunuri, mostenitori sunt: cumnata, adica sotia 1/2, sora 1/4 si nepotii 1/4 (care se imparte in mod egal dupa numarul lor).
Pe partea cumnatei adica 1/2 (cota ei de drept) + 1/4 (de la sot) = 3/4, mostenitori sunt: cei 7 frati in viata -1/8 fiecare si nepotii de la fratele decedat 1/8 (care se imparte in mod egal dupa numarul lor). Inteleg ca au fost 8 frati in total...
Cotele se pot modifica, dupa cum sunt persoane care nu au nici o pretentie si doresc sa renunte.
Daca mostenitorii se inteleg, succesiunile se pot dezbate la notariat. Daca exista neintelegeri, numai pe cale judecatoreasca.
Succesiune
Roxana212
Buna seara!
As dori anumite informații, sora mea din pacate a decedat acum 3 luni, din nefericire nu a putut avea copiii , intrebarea me este daca eu am ... (vezi toată discuția)