avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Cumnata a decedat acum 1 an 6 luni, cumnatul a decedat acum 3 ani, singurul lor copil a decedat înaintea lor .după cumnat sunt moștenitori o soră a dânsului și nepoți de la un frate. după cumnata mea sunt 7 frați /surori și nepoți de la alt frate decedat. Aș dori să știu care sunt cotele de moștenire si care soluție ar fi mai ieftină: la notar sau judecătorie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:47, 31 Octombrie 2017
Fratele cumnatului, cand a decedat? Inaintea cumnatului sau dupa?
Fratele cumnatei cand a decedat? Inainte sau dupa?
fratele cumnatului a decedat înaintea cumnatului, si fratele cumnatei la fel, înaintea cumnatei
Daca bunurile au fost dobandite de soti in timpul casatoriei, pe jumatatea cumnatului din bunuri, mostenitori sunt: cumnata, adica sotia 1/2, sora 1/4 si nepotii 1/4 (care se imparte in mod egal dupa numarul lor).
Pe partea cumnatei adica 1/2 (cota ei de drept) + 1/4 (de la sot) = 3/4, mostenitori sunt: cei 7 frati in viata -1/8 fiecare si nepotii de la fratele decedat 1/8 (care se imparte in mod egal dupa numarul lor). Inteleg ca au fost 8 frati in total...
Cotele se pot modifica, dupa cum sunt persoane care nu au nici o pretentie si doresc sa renunte.
Daca mostenitorii se inteleg, succesiunile se pot dezbate la notariat. Daca exista neintelegeri, numai pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune Roxana212 Roxana212 Buna seara! As dori anumite informații, sora mea din pacate a decedat acum 3 luni, din nefericire nu a putut avea copiii , intrebarea me este daca eu am ... (vezi toată discuția)
Moștenire - fără copii, un singur frate în viață, diverși nepoți Ssarmiss Ssarmiss Cristos a înviat! Cine are cunoștințe și un minut liber, îmi poate spune cine și ce moștenește după decesul unui bătrân care (cred că) nu a lăsat ... (vezi toată discuția)