Buna ziua. Am inceput renovarea unui apartament destul de vechi.
Peretele din dormitor (facut din BCA) avea crapaturi. Cand am scos usa cu tot cu toc, s-a crapat si mai mult (nu s-a desprins deoarece este trecuta sarma prin el, dar este destul de rau crapat).
La fel si peretele de la debara. Partea de deasupra usii de la debara a cazut direct, si restul de perete (cam 30-40cm) l-am dat noi jos deoarece se crapase si urma sa cada, nu avea sarma trasa prin el.
Intrebarea mea este: sunt in pericol sa primesc vreo amenda pentru peretele de la debara? Il pot da jos pe cel de la dormitor ca sa-l inlocuiesc cu unul de rigips ?
Din cate am citit pe internet, ar fi nevoie de autorizatie pentru daramarea acelui perete sau cel putin de o hartie oficiala care sa zica ca nu este perete de rezistenta (avand in vedere ca il pun la loc cu aceeasi configuratie, nu schimb planul apartamentului). Dar cum procedez daca pur si simplu a cazut peretele ca in cazul celui de la debara ?
Autorizatie?
Analina_hades
Locuiesc la etajul ultimul etaj,4, al unui bloc din beton. As vrea sa scot 2 usi , cea de la hol si bucatarie. Zidul cu usa din hol e din bca , pe langa usa ... (vezi toată discuția)